BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Digitalizare la Bursa de Valori București.

Digitalizare la Bursa de Valori București.

Purcari introduce sistemul de vot online eVOTE pentru adunările generale ale acţionarilor.

Tot mai multe companii listate la Bursa de Valori București (BVB) aleg să mute online votul pentru Adunările Generale ale Acționarilor. După ce OMV Petrom, cea mai mare companie listată la BVB, a introdus în aprilie 2023 sistemul de vot online dezvoltat de aplicația românească eVOTE, o altă companie importantă anunță digitizarea votului. Purcari Wineries PLC, unul dintre cei mai mari producători de vin și țuică din Europa Centrală și de Est, implementează sistemul de vot online eVOTE pentru Adunarea Generală a Acționarilor programată pentru 26 mai 2023. Acționarii au fost invitați să se înregistreze și să voteze prin această platformă.

eVOTE, una dintre cele mai noi companii din sectorul Fintech din România, este dezvoltatorul primului sistem de participare online și fizică la adunările generale ale acționarilor din România. Compania anunță implementarea sistemului eVOTE de înregistrare electronică a voturilor primite înainte și în timpul Adunării Generale a Acționarilor Vineriei Purcari programată pentru 26 mai 2023.

Acționarii care au deținut acțiuni Purcari Wineries până la data de 12 mai 2023, sunt invitați de companie să acceseze wine.evote.ro pentru a se înregistra și a vota. Votul online prin soluția eVOTE va fi disponibil și în direct în timpul Adunării Generale a Acționarilor.

„În 2022, la începutul colaborării dintre eVOTE și Bursa de Valori București prin Depozitarul Central, care facilitează participarea și votul la adunările generale ale acționarilor, piața de capital din România a făcut un pas semnificativ spre digitalizarea soluțiilor oferite acționarilor companiilor listate companiilor. Soluția pe care o dezvoltăm duce la creșterea transparenței și la o bună guvernare corporativă a companiilor publice, oferind acționarilor posibilitatea de a se implica în procesul decizional. Ne bucurăm să începem colaborarea cu Purcari Wineries, o companie care se angajează să ofere investitorilor, indiferent de tipul și dimensiunea acestora, soluții digitale menite să simplifice procesele de participare și vot în momentele importante din viața companiei”, spune Mihai Chișu, co. -fondator și CEO al eVOTE.
Digitalizarea Adunării Generale a Acţionarilor Purcari Wineries le va oferi acţionarilor săi posibilitatea de a interacţiona direct cu Consiliul de Administraţie şi Consiliul Purcari, de a pune întrebări, de a primi răspunsuri în timp real şi de a se angaja activ în stabilirea direcţiilor strategice ale companiei. Acţionarii pot trece prin procesul de identificare pus la dispoziţie de Depozitarul Central la adresa onlineservices.roclear.ro şi pot utiliza această identificare unică în viitor pentru toate companiile listate care utilizează serviciile eVOTE.

Purcari Wineries Group este unul dintre cei mai importanți producători de vin și țuică din regiunea Europei Centrale și de Est (CEE). Grupul administrează aproximativ 1.450 de hectare de viță de vie și operează cinci platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria, dintre care patru sunt dedicate producției de vin folosind struguri din podgorii proprii și furnizori terți, iar una este dedicată producției de țuică. Grupul este listat la Bursa de Valori București din 2018 sub simbolul VIN.

Companii listate care folosesc soluția de vot online:

În prezent, soluția eVOTE este utilizată de 27 de companii listate la Bursa de Valori București: 2Performant, Agroland Agribusiness, Agroland Business System, Arctic Stream, AROBS, Bento, Bittnet, Bucur Obor, Bursa de Valori București, Chromosome Dynamics, Connections Consult, Dr. Fischer Dental, Fondul Proprietatea, MAM Bricolaj, Meta Estate Trust, Norofert, OMV Petrom, One United Properties, Purcari Wineries, Roca Industry, Safetech Innovations, Simtel, Softbinator Technologies, Sphera Franchise Group, Teraplast și Transport Trade Services.

copyright © 2024 mesagerul.ro