BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Discriminarea creștinilor ortodocși în Municipiul Roman

Discriminarea creștinilor ortodocși în Municipiul Roman

"Persecutarea creștinilor a ajuns la cote maxime

La nivel global, 360 de milioane de creștini suferă un nivel ridicat de persecuţie și discriminare din cauza credinţei lor, arată raportul, evidenţiind creșterea cu 20 de milioane a numărului de creștini persecutaţi. În afară de cele 50 de ţări din topul celor mai persecutoare (în care trăiesc 312 milioane de creștini), alte 5 au înregistrat scoruri mari, în total fiind identificate 76 de ţări cu niveluri extreme, foarte ridicate sau ridicate de persecuţie asupra creștinilor. Anul 2021 a fost al doilea an consecutiv în care fiecare ţară aflată pe lista de supraveghere a organizaţiei a fost catalogată ca având un grad „foarte crescut” sau „extrem” de persecuţie. În 8 din primele 10 state aflate în clasamentul statelor persecutoare, religia majoritară este islamul." - semneletimpului.ro

Ce este discriminarea?

Conform CNCD, "prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință pe baza criteriilor prevăzute de legislația în vigoare.

Criteriile stabilite de legislația românească sunt: rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice."

Persecutarea creștinilor ortodocși la Roman

Cu o componență confesională de aproximativ 70% ortodocși, cetățenii Municipiului Roman se confruntă de ani buni cu o problemă care ar putea părea minoră, dar care, în fapt, dată fiind modalitatea în care ea este gestionată prezintă toate elementele constitutive ale discriminării.

Romașcanilor ortodocși li se refuză și li se îngrădește dreptul la o viață decentă, sănătoasă și li se pune în pericol sănătatea.

În lupta pentru acapararea puterii, în Municipiul Roman, de câțiva ani buni, înaintea fiecărei mari sărbători ortodoxe, creștinii sunt lăsați, cu zilele, fără apă.

De ani buni, în săptămâna mare, Romanul stă fără apă.

De ani buni, în preajma marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului, romașcanii stau fără apă.

De ani buni, în săptămâna dinaintea Crăciunului, Romanul e fără apă.

Sub diferite pretexte - ba că nu e acumulată apă în bazin, ba că au loc avarii - bătaia de joc a discriminării continuă nestingherită.

Joaca de-a puterea se face mimând interesul pentru binele cetățeanului, se face instrumentând întreruperi care să aibă ca efect reacția populației și dirijarea voturilor înspre "binefăcătorii" ei.

Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate de Constituția României.

Cerem încetarea imediată a îngrădirii dreptului la integritate fizică şi psihică, fără niciun fel de condiționare, de promisiuni deșarte!

copyright © 2024 mesagerul.ro