Mesagerul.ro

„Donează sânge, salvează o viață!”

„Donează sânge, salvează o viață!”

650 de studenți de la Academia de Poliție din București s-au înscris la cea mai recentă acțiune din cadrul Campaniei „Donează Sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române. Sesiunile de donare vor avea loc pe 14-15, respectiv 21-22 noiembrie.

Acțiunile sunt organizate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale.

„Prin derularea acestor campanii, Patriarhia Română își propune să crească numărul de donatori de sânge din România prin creșterea gradului de conștientizare asupra importanței actului de donare de sânge”, a transmis Constantin Jinga, voluntar coordonator de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Donarea de sânge, spune Constantin Jinga, „este o faptă salvatoare de vieți deoarece este singurul medicament care nu se găsește în farmacii”.

Participarea studenților de la Academia de Poliție la Campania „Donează sânge, salvează o viață!” a devenit deja tradiție, anul acesta împlinindu-se zece ani de la prima colaborare.

„În prezent, scopul acestei campanii umanitare este de conștientizare a necesității donării de sânge și de completare a stocului de sânge local, atât aici în București, cât și în țară”, a spus Comisarul-Șef Maxim Iulian, de la Academia de Poliție din București.

„Studenții au răspuns prezent și vin în număr din ce în ce mai mare. Până acum au donat aproximativ 200 de persoane din 650 de înscriși”, a adăugat acesta.

În continuare Dr. Emilian Mihăiță Ion, medic primar de la Centrul de Transfuzii Sanguine al MApN, a vorbit despre necesitatea colectelor mobile de sânge.

Studenții Academiei de Poliție sunt printre „donatorii noștii fideli, care știu că este nevoie permanentă de sânge, mai mult decât atât au înțeles nevoia de a repeta acest gest, pentru că este nevoie întotdeauna, iar gestul lor înseamnă o mână întinsă unui prieten care are nevoie”.

„În ultimii ani, în România, am văzut că mai ales tinerii, vor să doneze sânge, vor să își ajute aproapele. Din păcate, zilele aglomerate pe care le trăim îi face pe aceștia să nu poată ajunge la centrele de transfuzii. De aceea noi, de la Centrul de Transfuzii al Ministerului Apărării Naționale, împreună și cu celelalte centre civile venim în întâmpinarea lor prin aceste colecte mobile. Astfel am fost surprinși să vedem că, de fapt, românii vor să ajute”, a adăugat la final Dr. Emilian Mihăiță Ion.

În decursul celor 10 ani de la înființarea Campaniei „Donează sânge, salvează o viață”, Patriarhia Română a sprijinit instituțiile medicale specializate cu aproximativ 24.000 litri de sânge.

Sursa: Basilica.ro

copyright © 2023 mesagerul.ro