BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Fermieri spanioli arestați

Fermieri spanioli arestați

Fermierii spanioli de fructe arestați pentru că au folosit fântâni ilegale în timpul secetei de lungă durată.

Douăzeci și șase de persoane au fost arestate pentru că exploatează fântâni ilegale pentru a cultiva fructe tropicale în sudul Spaniei, a anunțat poliția marți.

În timpul unei investigații de patru ani, autoritățile au descoperit peste 250 de fântâni, foraje și iazuri ilegale în zona Axarquia din Andaluzia. Regiunea a fost lovită de secetă din 2021.

Spania este cel mai mare producător de fructe tropicale din Europa, care necesită cantități mari de apă. Producătorii estimează că producția de avocado va scădea cu 25% în acest an din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei de apă.

De ce sunt arestați cultivatorii de fructe spanioli?

Suspecții sunt anchetați pentru deturnarea apelor publice și presupusa utilizare frauduloasă a apei pentru irigarea culturilor subtropicale precum avocado și mango, a declarat poliția.

Nu au oferit detalii dacă cei arestați erau cultivatori comerciali sau fermieri de subzistență.

Spania se află într-o secetă pe termen lung. Lipsa ploilor a pus în centrul atenției gestionarea apei, în special în jurul zonei umede Donana. Sanctuarul faunei sălbatice se află, de asemenea, în Andaluzia și este pus în pericol de schimbările climatice și de irigarea ilegală în fermele de căpșuni din apropiere.

Spania s-a confruntat cu cel mai uscat și mai cald aprilie din istorie.

Luna trecută, Spania a înregistrat luna aprilie cea mai uscată și cea mai caldă de la începutul recordurilor, potrivit agenției naționale de vreme AEMET.

Nivelul mediu al apei din rezervoarele din Catalonia și Andaluzia - zonele cele mai afectate - este de aproximativ 25%.

În Catalonia, în nord-estul Spaniei, fermierii au organizat marți un protest lent cu tractoarele lor în mai multe orașe, cerând ajutor guvernului pentru a face față impactului secetei.

Sindicatul Agricol Unio de Pagesos împinge autoritățile să ofere subvenții, precum și stimulente fiscale și de muncă și îmbunătățiri de urgență ale rețelei pentru a garanta o aprovizionare minimă cu apă pentru fermieri.

Fermierul Josep Andreu Cortina, în vârstă de 35 de ani, a declarat agenției de presă Reuters că se aștepta ca doar aproximativ 2% din produsele sale să fie apte pentru vânzare în acest an din cauza deficitului de apă.

copyright © 2024 mesagerul.ro