Mesagerul.ro

Fotbalul rezistă!

Fotbalul rezistă!

Orban găzduiește Israelul pentru calificările la Euro 2024, în timp ce pregătirile Palestinei pentru Cupa Mondială continuă în timpul războiului

Palestina își va juca meciurile de acasă în locul neutru al Kuweitului, deoarece raportul Orban-Netanyahu va aduce Israelului meciurile de calificare la Euro 2024 în Ungaria.
Antrenorul principal al echipei naționale de fotbal a Palestinei, Makram Daboub, se liniștește – cel puțin deocamdată – jucătorii săi blocați în Gaza sunt în siguranță.


Lupta de a-și pregăti echipa pentru începutul meciurilor de calificare la Cupa Mondială din 2026 este prioritatea lui secundară.
Daboub a vrut să-i includă pe Ibrahim Abuimeir, Khaled Al-Nabris și Ahmed Al-Kayed într-o tabără de antrenament din Iordania înaintea calificărilor, dar nu au reușit să iasă din Gaza din cauza războiului Israel-Hamas, aflat acum la a doua lună.

Aici devin realitate cuvintele influentului manager italian Arrigo Sacchi, că fotbalul este „cel mai important dintre cele mai puțin importante lucruri din viață” și echipa națională va juca împotriva Libanului joia viitoare și a Australiei pe 21 noiembrie pe fundalul ofensivei Israelului asupra Gaza. .
„Până acum sunt bine”, a declarat Daboub pentru The Associated Press. „Multe dintre rudele lor au murit, totuși, ca urmare a bombardamentului”.
Doi jucători din Gaza, Mohamed Saleh și Mahmoud Wadi din Egipt, sunt așteptați să se alăture echipei palestiniene din Iordania.
„Odată cu moartea și distrugerea din Gaza, jucătorii se află într-o stare psihologică dificilă”, a adăugat Daboub.

Dar pentru Susan Shalabi, vicepreședintele Asociației de Fotbal din Palestina, nu există nicio îndoială că jucătorii și oamenii vor ca jocurile să meargă înainte.

„Acesta este un popor care vrea să fie auzit și văzut de restul lumii, vrea să trăiască normal ca toți ceilalți, așa că oamenilor le pasă de echipa lor națională”, a spus Shalabi pentru AP. „Reprezintă dorința de a fi recunoscută ca națiune liberă și suverană.”
Inițial, Palestina fusese atrasă să găzduiască Australia pentru a începe această rundă de calificări, dar jocul a fost mutat într-un loc neutru din Kuweit.
Pregătirile au fost deja întrerupte, deoarece jucătorii nu au putut să plece pentru a participa la un turneu din Malaezia luna trecută. Acum echipa are sediul în Iordania pentru a fi sigur că va putea călători pentru jocuri.
„Vom face tot posibilul”, a spus Daboub. „Fotbalul este cel mai popular joc din lume. Adună oamenii împreună. Aspirăm să obținem rezultate bune și să ne calificăm pentru a arăta identitatea palestiniană și că acesta este un popor care merită viața și iubește pacea.”

copyright © 2023 mesagerul.ro