Mesagerul.ro

Franța dezvăluie creșterea prețului țigărilor

Franța dezvăluie creșterea prețului țigărilor

Ministerul Sănătății din Franța a dezvăluit marți un nou plan pentru a combate fumatul în țară, inclusiv interzicerea fumatului în parcuri și pe plaje.
De la creșterea prețului unui pachet de țigări până la interzicerea fumatului în parcuri, Franța a anunțat o serie de noi măsuri pentru a reduce numărul fumătorilor.
Ca parte a unui nou plan, guvernul va crește prețurile la 13 EUR per pachet în 2027, va interzice țigările electronice de unică folosință și va interzice fumatul în spații publice precum parcuri, plaje, păduri și alte zone publice.
Scopul lor este de a crea o generație „fără tutun” până în 2032.

„Tutunul joacă un rol cheie în bolile și mortalitatea care poate fi prevenită”, a spus ministrul Sănătății Aurélien Rousseau, „și în fiecare zi Franța plătește un preț mare pentru fumat”.
Fumatul este principala cauză de deces care poate fi prevenită în Franța, ducând la 75.000 de decese pe an. Este, de asemenea, principala cauză a morții premature înainte de vârsta de 65 de ani, a spus ministrul Sănătății.
„În ciuda acestor cifre, în ciuda realității înfricoșătoare a acestor cifre, consumul zilnic de tutun privește 12 milioane dintre concetățenii noștri, un sfert din populația adultă”, a adăugat el.
Potrivit Eurostat, procentul zilnic de fumători în Franța este mai mare decât media UE. Aproximativ 22,2% dintre persoanele cu vârsta de 15 ani și mai mult fumează zilnic în țară, comparativ cu 19,7% în UE.
Prețurile țigărilor vor crește treptat - cu un pachet care va costa 12 EUR în 2025 și 13 EUR în 2027, a spus guvernul. Prețul unui pachet este în prezent între 10 și 11 EUR.

„O parte esențială a acestor noi măsuri este că sprijinul pentru fumători va fi consolidat, deoarece renunțarea cu succes la fumat nu este ușoară”, a adăugat Rousseau într-un comunicat.
„Acest sprijin va aduce beneficii tuturor, dar insist asupra faptului că se vor desfășura acțiuni direcționate către grupurile cele mai expuse, în special către cele mai vulnerabile”.
Rousseau a spus că țara a dorit, de asemenea, să sprijine oamenii care vând țigări pentru a-i ajuta să reducă dependența de veniturile din tutun.

copyright © 2024 mesagerul.ro