BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Google lansează „chei de acces” pentru autentificare

Google lansează „chei de acces” pentru autentificare

Uitați parolele - Google lansează „chei de acces” pentru autentificarea online.

V-ați săturat să faceți clic pe „Am uitat parola”? Aveți noroc: Google adoptă noua tehnologie „chei de acces”. Iată ce trebuie să știți:

Vești bune pentru toți cei care urăsc parolele, Google a adăugat „chei de acces” ca o modalitate mai simplă și mai sigură de a vă conecta la serviciile sale.

Ce sunt cheile de acces?

Cheile de acces oferă o alternativă mai sigură la parole și coduri de confirmare prin mesaje text. Utilizatorii nu le vor vedea niciodată direct; în schimb, un serviciu online precum Gmail le va folosi pentru a comunica direct cu un dispozitiv de încredere, cum ar fi telefonul sau computerul personal pentru a vă conecta.

Tot ce va trebui să faceți este să vă verificați identitatea pe dispozitiv folosind un cod PIN de deblocare, elemente biometrice, cum ar fi amprenta digitală sau o scanare a feței sau un dongle de securitate fizică mai sofisticat.

Google și-a proiectat cheile de acces pentru a funcționa cu o varietate de dispozitive, astfel încât să le puteți utiliza pe computere iPhone, Mac și Windows, precum și pe telefoanele Android proprii ale Google.

De ce avem nevoie de chei de acces?

Din cauza hackerilor inteligenți și a erorilori umane, parolele sunt prea ușor de furat sau de spart. Făcându-le mai complexe doar deschide ușa utilizatorilor să se învingă singuri.

Pentru început, mulți oameni aleg parole pe care și le pot aminti - iar parolele ușor de rememorat sunt, de asemenea, ușor de piratat. Timp de ani de zile, analiza memoriei cache a parolelor piratate a constatat că cea mai comună parolă utilizată a fost „parola123”.

Un studiu mai recent al managerului de parole NordPass a constatat că acum este doar „parolă”. Acest lucru nu păcălește pe nimeni.

Parolele sunt, de asemenea, frecvent compromise în încălcări de securitate. Parolele mai puternice sunt mai sigure, dar numai dacă le alegeți pe cele unice, complexe și neevidente.

Pe scurt, parolele pun securitatea și ușurința în utilizare direct în contradicție. Managerii de parole bazați pe software, care pot crea și stoca parole complexe pentru dvs., sunt instrumente valoroase care pot îmbunătăți securitatea.

În plus față de ocolirea tuturor acestor probleme, cheile de acces au un avantaj suplimentar față de parole, sunt specifice anumitor site-uri web, așa că site-urile nesigure nu pot fura o cheie de acces.

copyright © 2024 mesagerul.ro