Mesagerul.ro

Greve grele rusești în Ucraina și noi atacuri.

Greve grele rusești în Ucraina și noi atacuri.

Rusia a tras miercuri dimineață cu rachete de croazieră și balistice și drone de tip Shahed asupra țintelor din Ucraina, ucigând cel puțin trei civili și rănind alți 10, inclusiv o femeie însărcinată.
Potrivit autorităților ucrainene, atacurile au vizat cel puțin trei orașe mari, inclusiv capitala Kiev, unde principalul diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, discuta despre planuri de ajutor militar și sprijin financiar.
Forțele armate ale Ucrainei au declarat că au interceptat 44 de drone și rachete din 64 care au fost lansate în atacul de dimineață.

Ucraina are nevoie disperată de ajutor occidental pentru a contracara ofensiva Rusiei, în timp ce se luptă cu deficitul de muniții și personal, dar, pe măsură ce războiul se apropie de aniversarea de doi ani, o parte din finanțarea externă pe termen lung care a menținut efortul de război este pusă la îndoială.

Proiectul de lege privind ajutorul Ucrainei și la frontieră s-a prăbușit în Senatul SUA.
Pentagonul îndeamnă Congresul să aprobe un buget suplimentar pentru Ucraina, în ciuda ultimului colaps al unui acord care ar avea noi măsuri de securitate la granița cu Mexicul și ar furniza bani pentru finanțarea apărării Ucrainei împotriva Rusiei.
Acest lucru vine după ce liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, a declarat că un acord pentru modificarea politicii de frontieră cu un ajutor de 55,7 miliarde de euro pentru Ucraina este mort.
Președintele Joe Biden a pus situația pe seama lobby-ului public din partea fostului președinte Donald Trump, favoritul republican la prezidențiale, și a spus Congresului să „arată coloana vertebrală”.
Proiectul de lege se confrunta cu o înfrângere aproape sigură, deoarece republicanii din Senat și-au semnalat opoziția, lăsându-l pe Biden fără o modalitate clară de a avansa ajutorul pentru Ucraina.

Fără bani alocați, Pentagonul nu mai trimite până acum transporturi de arme la Kiev, deoarece războiul ajunge într-un moment critic.

copyright © 2024 mesagerul.ro