BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Halep acuzată de dopaj. Din nou.

Halep acuzată de dopaj. Din nou.


Fostul nr. 1 mondial Simona Halep a atacat Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) după ce a fost din nou acuzată de doping, acest lucru fiind o lovitură brutală în încercarea ei de a-și curăța numele. Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a rămas șocată anul trecut când ITIA a anunțat că a fost testată pozitiv pentru medicamentul Roxadustat, care ameliorează sângele, la US Open.

Sportiva de 31 de ani a fost suspendată provizoriu în așteptarea audierii. Halep a anunțat imediat că se va lupta cu descoperirea și a susținut că nu a încălcat niciodată regulile de-a lungul carierei sale.

Halep a confirmat că procesul a fost respins de două ori în timp ce ea luptă pentru a-și șterge numele. Dar într-o evoluție uimitoare, ITIA a anunțat o nouă acuzare de doping împotriva lui Halep.

„Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) confirmă că jucătoarea de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară și separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli în pașaportul ei biologic de sportiv (ABP)”.

„Taxa suplimentară pentru o constatare adversă a pașaportului s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al doamnei Halep de către un grup independent de experți ABP. Această taxă este separată și în plus față de taxa Roxadustat existentă din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a doamnei Halep.”

Vestea a lăsat-o pe Halep uluită. De două ori campioana de Grand Slam a răspuns imediat la rezultat și a susținut că a fost „hărțuită” pe tot parcursul încercării ei de a-și curăța numele.

„Din 7 octombrie, când am fost acuzată de ITIA, pentru o suspiciune de dopaj, am trăit cel mai rău coșmar prin care am trecut vreodată în viața mea. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar sunt confruntată cu o hotărâre constantă din partea ITIA dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția în timp ce nici măcar nu m-am gândit să iau o substanță ilegală”, a scris ea pe rețelele de socializare după ultima actualizare.

Cea mai recentă știre pentru Halep înseamnă nu numai că îi va fi dor de Roland Garros, ci, cel mai probabil, și de Wimbledon, în timp ce își va continua lupta. Dacă acuzațiile vor fi menținute, cel mai probabil acestea vor pune capăt carierei lui Halep la 31 de ani.

copyright © 2024 mesagerul.ro