BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Hamas acuză Israelul de lovitură mortală la spital.

Hamas acuză Israelul de lovitură mortală la spital.

Israelul este acuzat de lovitură mortală asupra spitalului din Gaza
Hamas a declarat luni că armata israeliană a lansat o lovitură mortală asupra unui spital din Fâșia Gaza, acuzând-o că „purta război” împotriva spitalelor.


În nordul Gazei, unde ofensiva Israelului este acum concentrată în mare măsură, un atac aerian a ucis cel puțin „12 pacienți și rudele lor” și a lăsat „zeci de răniți” în spitalul indonezian, situat la marginea taberei mari de refugiați palestinieni din Jabalia, potrivit datelor informației. Ministerul Sănătăţii condus de Hamas.
Mișcarea islamistă susține constant că Israelul poartă „un război împotriva spitalelor” în Gaza.
Israelul, la rândul său, acuză Hamas că folosește spitalele în scopuri militare și că tratează civilii drept „scuturi umane” – lucru neagă grupul militant.

Lupte intense în nordul Gazei.
Forțele israeliene și-au „extins” operațiunile împotriva Hamas, în nordul Fâșiei Gaza, luni.
Lupte grele au avut loc duminică în centrul orașului Gaza, tancurile israeliene răspunzând la tragerile de rachete ale luptătorilor palestinieni. De asemenea, atacurile aeriene s-au intensificat seara.
Un jurnalist AFP aflat la sol a raportat o succesiune de bombardamente aeriene și coloane de fum care se ridică deasupra taberei de refugiați Jabalia, chiar la nord de orașul Gaza.
Potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, 41 de membri ai aceleiași familii au fost uciși într-un atac israelian asupra casei lor din Jabalia.

Agenția palestiniană Wafa a raportat, de asemenea, o grevă în timpul nopții asupra spitalului indonezian, la nord de orașul Gaza, în timp ce Hamas a raportat bombardamente de la tancurile israeliene.
Armata israeliană a declarat că continuă „să-și extindă operațiunile în noi zone ale Fâșiei Gaza”, în special în sectorul Jabalia.
Cinci soldați au fost uciși duminică, ceea ce a adus numărul total de morți în război din Israel la 64 de soldați de la izbucnirea luptei pe 7 octombrie, a spus armata.

Tensiunile din ultimele zile s-au concentrat asupra spitalului al-Shifa, cel mai mare din Fâșia Gaza.
Forțele israeliene au preluat controlul asupra unității medicale după un asediu de zile care a stârnit condamnări și îngrijorare internaționale.

Sub presiunea de a prezenta dovezi care să justifice atacul lor, aceștia susțin că au descoperit un tunel de 55 de metri lungime, săpat la 10 metri sub al-Shifa, care conține „lansatoare de grenade, explozibili și kalașnikov”.
Armata israeliană a lansat duminică seara imagini de la camerele CCTV de la spital care arată, susține ea, ostatici răpiți de pe pământul israelian pe 7 octombrie de Hamas.

copyright © 2024 mesagerul.ro