BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Hub de inovație în sănătate.

Hub de inovație în sănătate.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila participă la lansarea Health Innovation Hub, încurajând dezvoltarea de soluții inovatoare.

Ministerul Sănătății, Alianța Universității G6-UMF și Asociația Local American Working Group (LAWG) au lansat, joi, Health Innovation Hub, în cadrul unui eveniment desfășurat la Palatul Parlamentului.

Potrivit organizatorilor, Health Innovation Hub își propune, prin proiectele strategice care vor fi derulate, să încurajeze echipe de cercetători și antreprenori români să dezvolte soluții pragmatice inovatoare pentru prioritățile din domeniul sănătății – așa cum sunt identificate în cadrul Național. Strategia de Sănătate 2023-2030 – „Pentru sănătate, împreună” – care va genera o contribuție netă la dezvoltarea sistemului de sănătate și a economiei din România.

Alexandru Rafila, a pledat, în cadrul evenimentului, pentru înfiinţarea şi dezvoltarea unei reţele de spitale universitare.

„Dorim înființarea unei rețele de spitale universitare, un concept integrat la care ținem foarte mult și pentru a cărui dezvoltare am făcut pași concreți. Avem acum un punct de cotitură din cauza unei ordonanțe de urgență care permite transferul spitalelor aparținând Ministerului Transporturilor către alte autorități și pledăm pentru transferul unora dintre ele către universitățile de medicină și farmacie. Dacă facem acest concept integrat – universități, spitale, industrie – putem avea într-adevăr o perspectivă ca în decurs de câțiva ani acest hub de inovare să reprezinte un proiect de mare succes în domeniul cercetării și dezvoltării în domeniul medical.” spune Rafila.

copyright © 2024 mesagerul.ro