Mesagerul.ro

IDF susține că Hamas a eliberat încă 11 israelieni ca parte a schimbului de ostatici cu prizonieri

IDF susține că Hamas a eliberat încă 11 israelieni ca parte a schimbului de ostatici cu prizonieri

Grupul este transferat pe teritoriul israelian, ca parte a celei de-a patra zile a unui acord de schimb de ostatici cu prizonieri, pe marginea unei încetări temporare a focului.
Armata israeliană a anunțat luni seară că 11 ostatici israelieni au fost eliberați de gruparea islamistă Hamas, ca parte a celei de-a patra zile a unui acord de schimb de ostatici cu prizonieri, pe marginea unei încetări temporare a focului.
Se spune că cei eliberați includ cetățeni francezi, germani și argentinieni.
Anterior, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Qatarului a declarat că Israelul și Hamas au convenit să prelungească armistițiul cu încă două zile.
Între timp, Hamas a confirmat luni că armistițiul cu Israelul din Gaza, care urmează să expire marți dimineață, va fi prelungit până joi, ora 07:00, după ce a anunțat că „lucrează la o nouă listă de ostatici” pentru a fi eliberat.
Într-un comunicat de presă, mișcarea islamistă palestiniană a anunțat „un acord cu frații Qatari și Egipteni pentru a prelungi armistițiul umanitar temporar pentru încă două zile, în aceleași condiții ca armistițiul precedent”.

copyright © 2024 mesagerul.ro