Mesagerul.ro

India: 41 de muncitori blocați într-un tunel prăbușit timp de peste 2 săptămâni!

India: 41 de muncitori blocați într-un tunel prăbușit timp de peste 2 săptămâni!

Salvatorii indieni la doar câțiva pași să ajungă la 41 de muncitori blocați într-un tunel prăbușit timp de peste 2 săptămâni.

Salvatorii din India au fost pe punctul de a ajunge marți la 41 de muncitori în construcții prinși într-un tunel montan prăbușit timp de peste două săptămâni în nordul țării, după ce și-au forat drum prin moloz pentru a ajunge la ei, au spus oficialii.

Un membru al Autorității Naționale de Management al Dezastrelor care supraveghează eforturile de salvare de la locul accidentului din statul Uttarakhand a spus că mai rămân încă 2 metri (aproximativ 7 picioare) de săpat. Odată gata, muncitorii prinși pot fi scoși printr-un pasaj format din țevi sudate pe care salvatorii le-au împins prin pământ și pietre, a spus Syed Ata Hasnain.

„În curând vor fi scoși toți frații muncitori”, a postat Pushkar Singh Dhami, oficial de rang înalt din Uttarakhand, pe platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter.

Kirti Panwar, un purtător de cuvânt al guvernului de stat, a declarat că aproximativ o duzină de bărbați au lucrat peste noapte pentru a săpa manual prin roci și resturi, făcându-se pe rând să foreze folosind instrumente de foraj de mână și să curățeze noroiul în ceea ce el a spus că este ultima perioadă a salvării. Operațiune.

Salvatorii au recurs la săpături manuale după ce mașina de forat s-a stricat iremediabil vineri în timp ce fora orizontal din față din cauza terenului muntos din Uttarakhand. Mașina a străbătut aproximativ 47 de metri (aproape 154 de picioare) din aproximativ 57-60 de metri (aproape 187-196 de picioare) necesari, înainte ca salvatorii să înceapă să lucreze manual pentru a crea un pasaj pentru a evacua muncitorii prinși.

Hasnain a spus că salvatorii au reușit să foreze până acum peste 58 de metri (190 de picioare).

La lăsarea serii de marți, familiile celor prinși în subteran s-au adunat lângă locul accidentului, așteptând cu nerăbdare să-și vadă cei dragi ieșind din tunel.

Printre ei s-a numărat și Jaimal Singh, care a spus că speră că își va vedea în curând fratele Gabbar Singh, care este prins înăuntru. „Chiar și natura arată veselă astăzi… vremea este bună. Să sperăm că acest lucru se va termina curând”, a spus el pentru agenția de presă Press Trust of India.

Echipele de salvare au introdus țevi în zonele săpate și le-au sudat împreună, astfel încât muncitorii să poată fi scoși pe targi pe roți.

Muncitorii au rămas prinși din 12 noiembrie, când o alunecare de teren a făcut ca o porțiune a tunelului de 4,5 kilometri (2,8 mile) pe care îl construiau să se prăbușească la aproximativ 200 de metri (650 de picioare) de intrare.

Salvatorii au început, de asemenea, duminică să creeze un canal vertical cu o mașină de foraj nou înlocuită ca plan de urgență.

Ceea ce a început ca o misiune de salvare care se aștepta să dureze câteva zile s-a transformat în săptămâni, iar oficialii au ezitat să ofere un calendar pentru momentul în care ar putea fi finalizat.

copyright © 2024 mesagerul.ro