BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Inundații mortale în Italia.

Inundații mortale în Italia.

Prim-ministrul Giorgia Meloni s-a angajat să sprijine redresarea zonelor afectate de inundații din nordul Italiei, după ce s-a întors devreme de la summitul G7 din Japonia pentru a vedea pagubele.

Zona era deosebit de vulnerabilă. Locația între munții Apenini și Marea Adriatică a blocat sistemul meteorologic în această săptămână, care a aruncat jumătate din cantitatea medie anuală de ploaie în 36 de ore.

„A fost o tragedie, dar ne putem reveni oricând după crize”, a declarat Meloni reporterilor din orașul Ravenna, una dintre zonele grav afectate. Ea a spus că a fost o experiență emoționantă să îi întâlnească pe cei prinși în potop.

Serviciile de urgență din Emilia-Romagna din Italia au continuat să efectueze salvări și evacuări sâmbătă, după ce inundațiile au acoperit suprafețe mari.

Numărul morților din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren devastatoare din nordul Italiei a ajuns la 14 până joi târziu, au spus autoritățile, și ar putea crește și mai mult.

Mai multe cadavre au fost găsite după inundații severe și alunecări de teren multiple au lovit zeci de orașe din regiunea de nord, forțând mii de locuitori să evacueze.

Inundațiile au lăsat o urmă de distrugere în urma sa, distrugând case și magazine, în timp ce resturile au blocat drumurile și au perturbat călătoria cu trenul, potrivit rapoartelor presei.

Regiunea de coastă a Emilia-Romagna a fost lovită de două ori, mai întâi de ploi abundente în urmă cu două săptămâni pe un teren uscat de secetă, care nu l-a putut absorbi, făcând râurile să se reverse peste noapte.

copyright © 2024 mesagerul.ro