BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Israelul a fost atacat cu rachete lansate de pe teritoriul Libanului. În răspuns, SUA trimite întăriri în Orientul Mijlociu

Israelul a fost atacat cu rachete lansate de pe teritoriul Libanului. În răspuns, SUA trimite întăriri în Orientul Mijlociu

Aproximativ 40 de rachete Katiușa au fost lansate din Liban spre Israel, în zona Galileei, conform anunțului făcut de gruparea Hezbollah vineri, 12 aprilie. Hezbollah a precizat că a desfășurat un asalt cu "zeci de rachete asupra pozițiilor artileriei".

Rachetele au vizat pozițiile militare din Mesgav Am cu arme adecvate, lovind direct țintele. Hezbollah a declarat că această acțiune a fost un răspuns la "atacurile inamicului asupra satelor din sud și caselor civile".

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au raportat că au detectat aproximativ 40 de rachete lansate din Liban către Israel, dintre care o parte au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană. IDF a menționat, de asemenea, că a reușit să intercepteze două drone explozive pe care militanții Hezbollah le-au folosit pentru a ataca Israelul în dimineața zilei de vineri.

Nu este clar dacă atacurile cu rachete și drone ale Hezbollah fac parte dintr-un efort al Iranului de a riposta pentru atacul israelian asupra complexului diplomatic iranian de la începutul lunii, care a dus la moartea a trei comandanți de rang înalt ai Corpului Gărzii Revoluționare Islamice, inclusiv generalul Ali Reza Zahdi, liderul Forței Quds de elită a Iranului.

Președintele american Joe Biden a transmis vineri un avertisment sever Iranului, într-un singur cuvânt, în timp ce lumea se pregătea pentru o posibilă ripostă a Teheranului în urma atacului aerian israelian devastator asupra complexului ambasadei sale din Damasc, Siria.

copyright © 2024 mesagerul.ro