BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Job-urile viitorului

Job-urile viitorului

Abilitățile dvs. de muncă sunt sigure pentru viitor?

Lucrurile se schimbă rapid la locul de muncă modern. De exemplu, 25% dintre competențele necesare pentru locuri de muncă astăzi sunt diferite de cele cerute în 2015, conform Raportului de învățare la locul de muncă 2023 al LinkedIn.

Nu este un fenomen nou – au existat preocupări cu privire la adulții care au abilitățile potrivite cu rolul menit pentru ei în 2017. Și în lumea de astăzi, deficitul de competențe este o preocupare continuă pentru angajați și angajatori.

Dar ce abilități sunt de fapt cele mai solicitate acum? LinkedIn a aruncat o privire mai profundă asupra a ceea ce se consideră acum necesar la nivel global, cercetând postările de locuri de muncă plătite, precum și abilitățile remarcabile ale profesioniștilor angajați în ultimele șase luni (sau trimise de un recrutor pe site).

Descoperirile arată că „abilitățile soft” sunt considerate cele mai importante în locurile de muncă de astăzi. Pe lista celor 10 abilități de care companiile au cel mai mult nevoie, managementul și comunicarea s-au clasat pe primul loc, în timp ce conducerea, serviciul pentru clienți și munca în echipă au fost, de asemenea, foarte importante.

Privind constatările sector cu sector, vedem că în afaceri, finanțe/contabilitate, management de proiecte și programe și tehnologia informației, în fruntea listei de competențe solicitate se află o altă abilitate soft: management.

Marketingul este cel în top împreună cu abilitățile de a lucra cu rețelele de socializare – ambele necesitând o înțelegere aprofundată a comportamentului și dorințelor umane – în timp ce managementul este pe locul al doilea pe listă.

Cu toate acestea, în timp ce cuvântul „soft” este folosit, nu există nimic slab în aceste abilități umane esențiale - și sunt cu siguranță transferabile între sectoare.

Este rolul tău în pericol?

Cu toată această schimbare, s-ar putea să vă întrebați dacă sunteți într-un rol în pericol.

Inteligența artificială (AI) este o zonă particulară de creștere, iar un raport recent al Insider a constatat că printre rolurile cele mai expuse riscului de AI se numără locurile de muncă din domeniul tehnologiei: programatori de calculatoare, ingineri de software și analiști de date.

Experții au spus că unele instrumente de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT, ar putea umple golurile în locurile de muncă din tehnologie, sau oamenii ar putea descoperi că AI le „înlocuiește” munca, deoarece este bun la calculul cifrelor.

Deși se poate pune accent pe inteligența artificială generativă care are un aspect „uman”, ceea ce nu are sunt abilitățile umane blânde menționate mai sus pe care le caută angajatorii.

Privind locurile de muncă actuale demonstrează tocmai asta.

copyright © 2024 mesagerul.ro