BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit și au dezbătut intens data alegerilor prezidențiale

Liderii coaliției de guvernare s-au reunit și au dezbătut intens data alegerilor prezidențiale

Potrivit informațiilor apărute recent, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns la un consens cu privire la data alegerilor prezidențiale, după ce liderii coaliției de guvernare s-au reunit în ședință. Amintim că liderii coaliției de guvernare s-au reunit și au dezbătut intens data alegerilor prezidențiale, conform surselor politice.

PSD și PNL au viziuni diferite în privința perioadei în care ar trebui organizate alegerile. De exemplu, Nicolae Ciucă insistă ca alegerile să fie organizate la sfârșit de noiembrie și început de decembrie, în timp ce Marcel Ciolacu ar vrea ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie. Președintele Klaus Iohannis a intervenit în scandalul PSD-PNL privind alegerile prezidențiale, afirmând că alegerile pentru Cotroceni nu pot avea loc în decembrie, așa cum își dorește Nicolae Ciucă. În conformitate cu legislația în vigoare, spune Iohannis, ele pot avea loc în septembrie, octombrie sau noiembrie. Dacă se dorește altceva, trebuie schimbată legislația și este prea târziu.

Iohannis a subliniat că președintele României trebuie să fie ales de români și nu de partide, de aceea există vot direct. El a încurajat românii să se informeze și să conștientizeze importanța alegerilor, indiferent unde se află în timpul campaniei. Nu a spus când ar trebui să aibă loc sau cine ar trebui să candideze, subliniind că aceasta este responsabilitatea partidelor, dar a insistat că românii trebuie să conștientizeze importanța acestor alegeri.

Președintele a reamintit că alegerile prezidențiale sunt cele mai importante pentru următorii cinci ani, deoarece președintele României are suficientă putere pentru a face din aceste alegeri miza principală a anului. Deși alegerile locale, parlamentare și europarlamentare sunt de asemenea importante, pentru români miza principală este alegerea președintelui. El a subliniat importanța conștientizării și participării la vot a românilor, fără a specifica o dată exactă pentru viitoarele alegeri sau cine ar trebui să candideze.

copyright © 2024 mesagerul.ro