BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Liga 2 - semifinala de promovare pentru sezonul 2024-2025.Turul are loc astăzi, 22 mai 2024, de la ora 18:00

Liga 2 - semifinala de promovare pentru sezonul 2024-2025.Turul are loc astăzi, 22 mai 2024, de la ora 18:00

In România 20 de localități trăiesc astăzi, miercuri, 22 mai 2024, emoția meciurilor de fotbal, pe măsură ce echipele lor de Liga 3 fac un pas important spre promovarea în Liga 2. De la ora 18:00, au loc meciurile din turul fazei semifinale a barajului de promovare pentru sezonul 2024-2025.

În această fază a competiției participă primele două clasate din play-off-urile celor zece serii de Liga 3, adică un total de 20 de echipe. După dubla manșă a semifinalelor, numărul echipelor se va reduce la jumătate, iar acestea vor avansa în faza finală a barajului de promovare. Întrucât Liga 2 va crește de la 20 la 22 de echipe în sezonul următor, învinsele din faza finală a barajului vor avea o a doua șansă de a promova. În total, șase echipe vor avansa în Liga 2.

Dintre cele 20 de echipe din faza semifinală, șapte au participat și în ediția precedentă a acestei faze: Metalul Buzău, CS Afumați, SC Popești Leordeni (care se întâlnesc din nou în meci direct), ACSO Filiași, FC Bihor Oradea, Gloria Bistrița Năsăud și Unirea Ungheni. Acum două sezoane, în semifinală s-au regăsit SC Popești Leordeni, CS Afumați și FC Bihor Oradea.

În faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, se întâlnesc ocupantele locurilor 1 și 2 din cele zece serii ale Ligii 3. Turul are loc astăzi, 22 mai 2024, de la ora 18:00, iar returul este programat pentru sâmbătă, 25 mai, de la ora 17:30.

Cele cinci echipe câștigătoare ale rundei finale vor evolua în sezonul 2024-2025 al Ligii 2.

Pentru a determina a șasea echipă promovată, se va desfășura o mini-competiție la care vor participa cele mai bune patru dintre cele cinci echipe învinse în finalele barajelor. Mini-competiția va consta în semifinale și finală (un singur meci pe terenul primei echipe extrase la "împerechere"), iar echipa câștigătoare a finalei va promova în Liga 2, care va avea 22 de participante, în loc de 20.

Bucovina Rădăuți exercită presiune asupra echipei CSM Focșani înaintea partidei tur. Antrenorul Ovidiu Murariu și team-managerul Iulian Ionesi au reacționat la acest aspect.

O altă premieră pentru Olimpic Zărnești. Echipa lui Mihai Stere va juca semifinala barajului de promovare în Liga 2 împotriva SCM Râmnicu Vâlcea, iar antrenorul se declară pregătit pentru acest "examen de maturitate".

Gloria Bistrița Năsăud este prudentă înaintea meciului cu adversara din semifinala barajului de promovare, deoarece aceasta s-a schimbat în urma ultimei etape. Antrenorul Adrian Falub a declarat că ar fi preferat să întâlnească echipa din Satu Mare.

Revenită în barajul pentru Liga 2, ACSO Filiași speră acum să aibă succes, dar se confruntă din nou cu o mare favorită la promovare. Președintele Alin Pîrvuică a exprimat încredere în echipa sa, dar recunoaște că FC Bihor a avut o evoluție impresionantă.

FC Bihor Oradea este considerată o mare favorită pentru promovarea din Liga 3 și este pregătită pentru barajul cu ACSO Filiași. Președintele George Tătar a discutat despre obiectivele echipei și despre suma semnificativă pe care clubul a reușit să o adune.

copyright © 2024 mesagerul.ro