BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Lupte grele în Bakhmut

Lupte grele în Bakhmut

Forțele ruse lovesc din nou la Kiev, în timp ce liderul lui Wagner a spus că forțele ucrainene nu vor putea lua Bakhmut în următoarele două zile.

Forțele ruse au atacat Kievul și alte orașe ucrainene, din nou în zorii zilei de vineri.

Armata Ucrainei a declarat că a interceptat toate dronele explozive care vizează capitala, într-un succes pentru sistemele de apărare aeriană ale orașului.

"Al zecelea atac aerian în 19 zile în mai!" a scris administrația militară a orașului Kiev pe Telegram, raportând „mai multe valuri” de drone explozive peste noapte. „Toate țintele aeriene detectate care se deplasează spre Kiev au fost distruse”, se arată în comunicat.

Alte atacuri au vizat orașele Lviv și Rivne din vestul țării și Kherson și Kryvyi Rih în sud. O serie de lovituri cu rachete peste noapte în orașul-port sudic Odesa au ucis cel puțin un civil și au rănit alți doi, potrivit comandamentului sudic al armatei ucrainene.

Administrația militară de la Kiev a descris atacurile rusești de la începutul lunii mai drept „fără precedent în puterea, intensitatea și varietatea lor”.

Joi seara, Kievul și alte câteva orașe ucrainene au fost vizate de un val de lovituri cu rachete de croazieră rusești de la bombardiere strategice, potrivit armatei ucrainene. Autoritățile ucrainene au susținut că au doborât aproape toate rachetele, deși ministerul rus al apărării a spus că a „lovit” și „distrus” toate țintele.

Șeful lui Wagner a spus că Ucraina nu poate lua înapoi Bakhmut în următoarele zile.

În timp ce forțele ruse dețin încă cea mai mare parte a orașului, forțele ucrainene au făcut câștiguri semnificative în nordul și sudul orașului Bakhmut, ridicând speranța că forțele de la Kiev ar putea schimba valul în lupta pentru orașul de est.

Pe frontul de luptă, liderul grupului de mercenari Wagner Evgheni Prigojin a spus că este puțin probabil ca Bakhmut să fie luat în următoarele zile.

„Este puțin probabil ca Bakhmut să fie complet luat mâine sau poimâine”, a declarat Prigozhin la Telegram joi seară, raportând lupte grele în suburbiile de sud-vest a orașului.

copyright © 2024 mesagerul.ro