BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Mancarea viitorului?

Mancarea viitorului?

Oamenii de știință au prezentat primul pește din lume creat în laborator, susținând că atât textura cât și gustul sunt similare cu cele ale unui pește real.

Celulele au fost crescute într-un laborator pentru a crea fileuri futuriste, fără a fi nevoie să exercite o presiune suplimentară asupra numărului de pești în scădere.

În câteva luni, Steakholder Foods, cu sediul în Israel, speră să-și aducă mâncarea pe piață, permițând tuturor să încerce singuri peștele de „clasă mondială”.

„Suntem încântați că am produs primul file de pește cultivat din lume în parteneriat cu Steakholder Foods”, a declarat Mihir Pershad, CEO al Umami Meats, care a furnizat celulele de pește.

„În această primă degustare, am prezentat un produs cultivat care are gust și se topește în gură exact așa cum ar trebui un pește excelent. În lunile următoare, intenționăm să anunțăm planurile noastre de a aduce pe piață acest pește de cultură de clasă mondială.
De asemenea, echipa speră să-și aducă primele produse pe piața din Singapore anul viitor, înainte de a trece în țări precum SUA și Japonia.

Totuși, totul depinde de regulile de reglementare a alimentelor.

copyright © 2024 mesagerul.ro