Mesagerul.ro

Marcel Ciolacu, primit de Papa Francisc

Marcel Ciolacu, primit de Papa Francisc

Premierul României Marcel Ciolacu s-a întâlnit joi cu Papa Francisc, la Vatican, şi i-a mulţumit pentru sprijinul acordat comunităţilor româneşti, notează presa centrală.

"Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc şi să exprim recunoştinţă pentru sprijinul acordat comunităţilor româneşti din Italia şi din întreaga Europă", a scris Ciolacu pe pagina de Facebook.

În cadrul întâlnirii ce a durat aproximativ 25 de minute, Papa i-a dăruit premierului un basorelief de bronz intitulat "Accoglienza" (n.r. Ospitalitate), o colecţie de documente papale, Mesajul pentru Ziua Mondială a Păcii de anul acesta, cartea cu Rugăciunea Papei din 27 martie 2020 şi un volum despre apartamentul pontifical al audienţelor, scrie Vatican News.

După discuţia cu Papa Francisc, Ciolacu s-a întâlnit cu cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin, arată Spotmedia.

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns miercuri la Roma alături de mai mulţi membri ai Cabinetului său pentru al treilea summit al Guvernelor României şi Italiei.

El a mai avut întâlniri cu reprezentanţi ai membrilor comunităţii româneşti din peninsulă, dar şi cu primarul Romei, iar în continuare are programate discuţii cu omologul său italian, Giorgia Meloni, şi participarea la o reuniune interguvernamentală în format G2G, unde se vor semna mai multe documente.

Sursa: ebihoreanul.ro

copyright © 2024 mesagerul.ro