BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Mărturii terifiante în urma accidentului de la Odisha

Mărturii terifiante în urma accidentului de la Odisha

BHUBANESWAR, India, 2 iunie (Reuters) - Cel puțin 260 de persoane au murit și 900 au fost rănite în urma coliziunii a două trenuri de pasageri în Odisha, vineri, potrivit oficialilor guvernamentali din statul din estul Indiei, în cel mai mortal accident feroviar din India din peste un deceniu.

Numărul morților este de așteptat să crească, a declarat secretarul șef de stat, Pradeep Jena, într-un tweet.

Sudhanshu Sarangi, directorul general al departamentului de pompieri din Odisha, a declarat că până acum au fost recuperate 207 cadavre.

Imaginile de la fața locului i-au arătat pe salvatori urcându-se pe epava distrusă a unuia dintre trenuri pentru a găsi supraviețuitori. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare au arătat sosirea mai multor ambulanțe și oameni scoși din vagoane de tren răsturnate.

„Am fost acolo la fața locului și pot vedea sânge, membre rupte și oameni murind în jurul meu”, a declarat un martor ocular.
Sute de tineri s-au aliniat în fața unui spital guvernamental din Soro din Odisha pentru a dona sânge. Echipele de salvare au fost mobilizate din Bhubaneswar și Kolkata din Odisha din Bengalul de Vest, a declarat ministrul federal al Căilor Ferate, Ashwini Vaishnaw, într-un tweet vineri seara.

Trei echipe ale Forței Naționale de Răspuns la Dezastre se află la locul accidentului, iar alte șase echipe sunt mobilizate, a declarat Forța Națională de Răspuns la Dezastre a țării.

Ciocnirea a avut loc în jurul orei 19:00, ora locală (1330 GMT), când Howrah Superfast Express, care circula de la Bangalore la Howrah, Bengalul de Vest, a deraiat și s-a ciocnit cu Coromandel Express, care circulă de la Kolkata la Chennai, au declarat oficialii feroviari.

Ministrul-șef al Odisha, Naveen Patnaik, a spus că prioritatea autorităților este „aducerea celor vii în spitale”.

Operațiunile de salvare erau în desfășurare la fața locului și „toată asistența posibilă” a fost acordată celor afectați, a declarat premierul Narendra Modi într-un tweet.

Photo/Rafiq Maqbool

copyright © 2024 mesagerul.ro