Mesagerul.ro

Masca anti covid ca un scaun cu trei picioare

Masca anti covid ca un scaun cu trei picioare

masca covid ca echilibrul pe un scaun cu 3 picioare sau cum caram apa cu punga sparta

Am discutat despre purtatul mastii si concluzia este ca daca o sa consideram ca doar purtatul mastii o sa ne salveze, nu facem decat sa ne amagim.

Daca asemanam protectia antivirus cu picioarele unui scaun cu trei picioare, ne punem problema de a determina care dintre aceste picioare este mai important.

Astfel avem si problema noastra in care purtatul mastii, spalatul pe maini si distantarea reprezinta cele 3 picioare.

Doar purtatul mastii, fie el obligatoriu, nu va rezolva mare lucru cum nu vor rezolva mare lucru nici cele trei picioare daca nu testam destul de des daca picioarele pot sustine masa pe care o punem pe ele.

Astfel fara testare urmata de masuri (izolare, etc) nu se va intampla nimic bun decat o amanare cat mai lunga a punctelor de maxim extrem.

Oamenii prin comportamentul cotidian gasesc si vor gasi o cale sa-si transmita virusul, problema care se pune si care trebuie rezolvata este IDENTIFICAREA acestor cazuri si izolarea lor.

Acest lucru se poate face doar prin testare, identificare, izolare si repatarea acestui algoritm pana cand testul returneaza null deci nu mai avem pacienti pozitivi.

MATEMATIC, fara acest algoritm celelalte proceduri nu fac decat sa amane un inevitabil dezatruos.

Dar se pare ca deciziile sunt luate pe criterii care nu au legatura cu stiinta ci cu unele notiuni de medicina de urgenta, notiuni care NU pot face fata unei asemenea probleme.

In aceste conditii nu se rezolva nicio problema ba mai mult numarul celor infestati in mod cert va creste si gradientul de crestere va fi mai mare de la zi la zi.

Daca testand acum vom avea costuri X, asteptand si testand peste Y luni costurile vor fi cu mult mai mari, deci super business pentru cei care vor avea in sarcina testarea.

Testele ar trebui sa fie gratuite si noninvazive dar ramane de vazut.

Deocamdata nu este decat un circ meditic care nu are legatura cu grija pentru sanatate. Cel putin asa se vede din unghiul nostru.

copyright © 2020 mesagerul.ro