BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Măsurile introduse de Germania în contextul UEFA EURO 2024

Măsurile introduse de Germania în contextul UEFA EURO 2024

Germania a reintrodus temporar controalele vamale pentru țările din Spațiul Schengen, ca măsură de securitate în contextul Campionatului de fotbal UEFA EURO 2024. Decizia a fost luată de Ministerul Federal de Interne al Germaniei, iar măsura a intrat în vigoare pe 7 iunie și va dura până pe 19 iulie 2024.

Călătorii care au intrat în Germania în ultimele zile au fost informați că vor avea loc controale la frontierele terestre, aeriene și maritime. Conform notificării oficiale, Poliția Federală a început să efectueze aceste controale începând cu data de 7 iunie, ora 00:00. Măsura, impusă de Ministerul Federal de Interne și Comunitate, este destinată asigurării securității în timpul desfășurării UEFA EURO 2024 și va continua până pe 19 iulie 2024, ora 24:00. Operatorul de aeroporturi Fraport AG a avertizat că aceste măsuri pot genera întârzieri la controalele de frontieră și a cerut înțelegere din partea călătorilor.

Nancy Faeser, ministrul federal pentru Afaceri Interne și Comunitate, a explicat că această măsură este necesară pentru a asigura securitatea evenimentului sportiv care se va desfășura în 10 orașe din Germania. UEFA EURO 2024 va începe pe 14 iunie, iar finala este programată pentru 14 iulie. În acest context, controalele vamale temporare vor rămâne active până pe 19 iulie.

Ministrul a subliniat că atenția principală este orientată către prevenirea amenințărilor teroriste islamiste, huliganismului și atacurilor cibernetice. Scopul principal al controalelor este prevenirea activităților infracționale violente prin identificarea acestora înainte de a avea loc. În acest sens, Poliția Federală va fi responsabilă de protejarea frontierelor germane, aeroporturilor și traficului feroviar.

Pentru a asigura eficiența acestor măsuri, aproximativ 580 de ofițeri de poliție din alte țări vor colabora cu forțele de ordine germane. Aceștia vor patrula în orașele gazdă, în stațiile de tren și în trenuri, contribuind la menținerea unui nivel ridicat de securitate pe durata desfășurării campionatului.

Astfel, măsurile introduse de Germania în contextul UEFA EURO 2024 reflectă angajamentul autorităților de a proteja cetățenii și vizitatorii împotriva posibilelor amenințări și de a asigura desfășurarea în siguranță a acestui eveniment major.

copyright © 2024 mesagerul.ro