BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Microsoft achiziționează Activision Blizzard?

Microsoft achiziționează Activision Blizzard?

Propunerea de achiziție a Activision Blizzard de către Microsoft  în valoare de 69 de miliarde de dolari.

Uniunea Europeană și Regatul Unit sunt din nou în dezacord, de data aceasta dacă să aprobe fuziunea propusă de Microsoft și Activision Blizzard, în valoare de 68,7 miliarde de dolari.

Se aștepta ca UE să aprobe de ceva timp preluarea de către gigantul Windows a casei de jocuri video, unele surse spunând în martie că blocul își va emite aprobarea oficială până pe 25 aprilie. Acea dată, desigur, a venit și a dispărut, decizia Uniunii urmând a fi dată probabil până pe 15 mai.

Conducerea Microsoft și-a petrecut primele zile ale anului 2023 într-un turneu de forță în Europa pentru a obține aprobarea autorităților de reglementare, încheind contracte cu mai mulți rivali în cloud streaming și jocuri video pentru a liniști UE din cauza preocupărilor antitrust. Microsoft deține linia de console Xbox, și-a construit imperiul cloud Azure, a absorbit diverse studiouri de jocuri și acum vrea să dețină și Activision Blizzard; acest tip de consolidare monopolistică a hardware-ului, platformei de livrare și conținutului punând frica în europeni.

Călătoria lui Redmond s-a încheiat cu acorduri între Microsoft și Nvidia, Nintendo și o pereche de servicii de streaming în cloud, aparent pentru a menține în viață un anumit grad de concurență și de alegere a consumatorilor, Sony fiind principala rezistență a gigantului IT.

UE și-a acordat un termen limită de 22 mai pentru a-și emite decizia, iar autoritățile de reglementare din Ucraina, Africa de Sud, Japonia, Chile, Brazilia, Arabia Saudită și Serbia au aprobat acordul.

Între timp, Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie a adoptat o viziune diferită. UK a blocat propunerea de achiziție Acti-Bliz de la Microsoft la sfârșitul lunii aprilie, pe motiv că ar da puterii combinate a celor doi titani o influență exagerată asupra industriei jocurilor de noroc și, în special, pieței în creștere a jocurilor în cloud. Se teme că Microsoft va zdrobi orice rival viitor din lumea cloud-streaming-ului din poziția sa înrădăcinată pe piață.

Joi, CMA a emis un ordin provizoriu în care își precizează cerințele pentru Microsoft sau Activision Blizzard înainte de decizia sa finală cu privire la această chestiune, și anume nicio parte nu a achiziționat vreo participație în cealaltă sau nici una dintre filialele lor, fără acordul scris prealabil.

Câțiva analiști din industria jocurilor video au spus că Microsoft are opțiuni disponibile pentru a încheia afacerea în Marea Britanie, deși contestațiile ar putea dura luni de zile, a spus analistul Wedbush Michael Pachter. Pachter crede că Microsoft va trebui să facă un plan pentru a menține conținutul Activision în afara serviciului său de streaming Game Pass din Marea Britanie, respectând în același timp solicitările de a face titlurile Activision accesibile pe console.

copyright © 2024 mesagerul.ro