Mesagerul.ro

Nelu Bălan (Nello) a murit la 64 de ani.

Nelu Bălan (Nello) a murit la 64 de ani.

Nelu Bălan, milionarul român care a deschis unul dintre cele mai cunoscute restaurante de lux din New York, a murit.

Lucy, fiica lui, vrea să mențină în viață magia tatălui ei, a spus ea, încercând să recupereze restaurantul de pe Madison Avenue. Ea ne-a spus: „Voi continua moștenirea lui. Voi prelua restaurantul și voi face să se întâmple din nou. Am fost fanul lui numărul unu.”

O Lucy plină de lacrimi ne-a spus că ultimele sale cuvinte către ea au fost: „‘Te iubesc Lucy. Tu esti șeful. Nu uita niciodată de unde vii.’ A spus asta toată viața, mă iubește pe mine, pe toată familia mea, pe sora mea, pe fratele meu, pe cealaltă soră a mea, pe copiii mei.

New York City a pierdut unul dintre cei mai mari oameni de spectacol din domeniul ospitalității.

Regele prețuitor al pastelor, Nello Balan, de la faimosul restaurant omonim de pe Madison Avenue, a murit la 64 de ani, marți după-amiază, la spitalul New York-Presbyterian, a confirmat fiica sa, Lucy, pentru Page Six.

„Am fost alături de el”, ne-a spus ea miercuri dimineață.

Bălan a suferit o intervenție chirurgicală cu succes în urmă cu mai puțin de doi ani pentru a îndepărta o tumoare pe creier, dar se recupera după un accident de schi recent pe care l-a avut.

În ultimii ani, Balan și-a petrecut timpul călătorind în jurul lumii, inclusiv locuind la Roma timp de un an alături de iubita lui, Prințesa Rita von Boncompagni Ludovisi.

„Ea a fost o mare parte din viața lui. Scriau cărți împreună, făceau artă și el gătea în vilă cu ea. Au avut o relație foarte specială”, a spus Lucy.

Fiica lui Bălan a confirmat că unul dintre obiectivele sale a fost să recupereze restaurantul din Upper East Side pe care l-a făcut celebru cu preparate cu paste la prețuri fantastice și o clientelă celebră care includea Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și Sarah Jessica Parker.

Cuplul puternic Beyoncé și Jay-Z și-au sărbătorit a doua aniversare de nuntă la restaurant în 2010.
În 2015, Bălan a fost forțat să se despartă de restaurant după 25 de ani din cauza „o căsătorie care nu a funcționat” cu partenerul de afaceri Thomas Makkos, a susținut el la acea vreme.

Makkos, care a preluat restaurantul, ne-a spus că el și Balan „au păstrat legătura” în ciuda despărțirii lor de la restaurant.

„Nu aș fi unde sunt astăzi fără Nello. A ridicat Madison Avenue. Există Empire State Building, Statuia Libertății și acolo e Nello”, ne-a spus el.
Makkos l-a descris pe Balan drept un „magician al serviciului” care le putea oferi clienților lor de top „cele mai bune servicii, cele mai bune mese și să-i facă să cheltuiască zeci de mii de dolari!”

„El a știut să creeze un mare buzz. Avea 100 de paparazzi în afara restaurantului noaptea și era și mai luminos și mai mare decât ziua cu blițul lor. N-am mai văzut asta până acum în viața mea”, a spus el.

copyright © 2024 mesagerul.ro