BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Nemulțumirea, de Părintele Savatie Baștovoi

Nemulțumirea, de Părintele Savatie Baștovoi

”Nu există nimic mai rău decît nemulțumirea. Acest sentiment care este indus de media și rețele și care a reușit să instituie o stare permanentă de agitație sterilă. Nemulțumirea a devenit o virtute, o soră geamănă a eroismului.

Fiecare se simte împins să fie nemulțumit de: gropile din asfalt, blocajele din trafic, incompetența funcționarilor, de absolut tot. Grupuri întregi de oameni își ies din minți pentru cauze pe care nu le pot schimba, dar care le schimbă mintea, inima și îi îmbolnăvesc. Puțini oameni își mai văd de treabă. Îmi veți spune că pasivitatea în războiele ideologice și de influență îi aduc pe cei răi la putere. Nu este adevărat, voi sînteți războiul, energia și forța care aduce la putere în chip irațional pe cei care, fără acest zgomot de gloată, pur și simplu nu ar fi existat ca nume pe harta lumii.

Singurul mod prin care se recrutează și se formează armata "idioților utili" este inducerea nemulțumirii. Pacea și prosperitatea se instaurează acolo unde nemulțumirea este biruită prin credință și mărinimie. Mărinimia este singurul semn al curajului și înțelepciunii, și este trăsătura fundamentală a oricărui conducător.

Oricine conduce prin instigare la nemulțumire și ură va duce în beznă pe cei ce îl urmează. Iar dacă nu aveți motive să fiți mulțumiți, întrebați-vă ce e cu viața voastră. Dacă nu găsiți mulțumire în voi înșivă, cine altcineva din afară ar putea să vă mulțumească?

A fi mulțumit este secretul atît de rîvnit al fericirii”.

copyright © 2024 mesagerul.ro