BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Nouă uciși într-un atac planificat la școala sârbă

Nouă uciși într-un atac planificat la școala sârbă

Nouă uciși într-un atac planificat la școala sârbă de către un băiat de 13 ani.

Potrivit poliției, un adolescent care a ucis opt colegi de studenți și un agent de securitate într-o școală din Serbia a planificat atacul timp de săptămâni întregi și avea o „listă de ucideri”.
Tânărul de 13 ani a fost arestat în urma atacului de miercuri la școala primară Vladislav Ribnikar din Belgrad.
Tatăl și mama băiatului au fost de asemenea arestați.
Dintre cei uciși, șapte dintre victime erau fete de la școală, dar motivul atacului este încă neclar.
Alți șase elevi și un profesor au fost răniți în urma împușcăturii, încă patru băieți și două fete.
Se spune că un băiat care a fost împușcat în gât și în piept ar fi suferit cele mai grave răni, în timp ce o fată este în stare critică, cu răni la cap.
Ofițeri cu căști și veste antiglonț au izolat zona din jurul școlii, situată în cartierul central Vracar, la scurt timp după ora 08:40 (06:40 GMT).
Suspectul ar fi folosit armele tatălui său, ambele având permise legale. De asemenea, se spune că el a mers la un poligon de tragere de mai multe ori cu tatăl său înainte de crime.
Într-un discurs televizat adresat țării, președintele Aleksandar Vucic a descris atacul drept „cea mai dificilă zi din istoria modernă a țării noastre”.
El a spus că suspectul va fi trimis la o clinică de psihiatrie. Conform legislației sârbe actuale, el nu poate fi tras la răspundere penală, deoarece are sub 14 ani.
Dl Vucic a sugerat că vârsta de răspundere penală ar putea fi redusă la 12 ani în urma crimelor.
El a propus, de asemenea, câteva alte reforme, inclusiv un audit asupra licențelor pentru arme de foc și o înăsprire a regulilor cu privire la cine poate accesa poligonul de tragere.
Poliția spune că suspectul a planificat atacul cu o lună în avans și că a purtat o „listă prioritară” de copii pe care să-i ținteze și în ce săli de clasă va intra prima.
Patru dintre cei răniți, trei băieți și o altă fată, erau stabili și conștienți miercuri.
O profesoară rănită în atac a fost, de asemenea, supusă unei intervenții chirurgicale, iar ministrul sănătății a declarat marți că viața ei era în pericol.
Majoritatea victimelor s-au născut în 2009, adică aveau 13 sau 14 ani la momentul incidentului.

copyright © 2024 mesagerul.ro