BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Noul CEO al Orange România.

Noul CEO al Orange România.

Julien Ducarroz va fi noul CEO al Orange România de la 1 septembrie 2023. Liudmila Climoc va prelua simultan funcția de CEO al Orange Polonia.

Odată cu această numire, sub aprobarea Consiliului de Administrație local, Julien Ducarroz revine în România, unde a lucrat în perioada 2007-2016. Și-a început cariera în Orange România ca Director de Strategie, iar din 2009 conduce echipele de vânzări, marketing, digital și comunicare de brand în calitate de Chief Commercial Officer. Pe parcursul mandatului său anterior în România, a contribuit major la lansarea serviciilor Orange TV și 4G și a consolidat poziția de lider a mărcii Orange. În 2016, a fost numit CEO al Orange Moldova, iar din 2020 este CEO al Orange Polonia. Sub conducerea sa, Orange Polonia a lansat și implementat strategia de creștere „Grow”. Datorită bazei puternice de afaceri a companiei, cu accent pe inovare și un proces de transformare concentrat în jurul agendei ecologice, „Grow” a condus la o accelerare a rezultatelor financiare și comerciale și la consolidarea poziției pe piață a Orange Polonia.

Sub conducerea lui Julien Ducarroz, Orange Polonia și-a implementat proiectul de referință, un joint venture pentru fibre, care a asigurat extinderea amprentei de fibră optică și a ajutat la combaterea excluziunii digitale în Polonia. În ultimii trei ani, Orange Polonia a devenit principalul furnizor de soluții pentru orașe inteligente din țară și și-a consolidat poziția pe piața angro. Compania și-a îndeplinit etapele cheie pentru protecția mediului cu doi ani înainte de plan, obținând 65% resurse de energie regenerabilă.

Pe parcursul carierei sale de 22 de ani în Grupul Orange, Julien Ducarroz a acumulat experiență pe mai multe piețe europene. A absolvit Institutul Politehnic Federal Elvețian din Zurich, fiind născut în Elveția.

„Datorită pasiunii și abilităților sale, Julien a făcut schimbări de impact la Orange Polonia în acest mandat. El a dezvoltat o strategie în acești ultimi ani tulburi și a oferit rezultate atât financiare, cât și comerciale cu succes, peste așteptări, permițând companiei să se dezvolte și să-și consolideze poziția pe piață.

Liudmila Climoc va prelua, de la 1 septembrie 2023, funcția de CEO al Orange Polonia, ceea ce reprezintă al treilea post de CEO din cariera sa. Cu 25 de ani de experiență în telecomunicații, Liudmila a devenit CEO Orange Moldova în 2008, iar în 2016 a fost numită CEO Orange România. Pe parcursul mandatului său, Orange România a trecut printr-o transformare complexă dintr-o companie de telefonie mobilă într-un operator complet integrator, călătorie care a început în 2016 odată cu lansarea primelor servicii convergente pentru clienții rezidențiali și a continuat cu extinderea acoperirii prin fibră optică de-a lungul țării. În 2021, compania și-a accelerat strategia convergentă prin achiziționarea pachetului majoritar al Orange România Communications. Astăzi, drept rezultat, Orange România oferă servicii convergente și soluții digitale integrate atât clienților rezidențiali, cât și companiilor locale corporative.

Cu un accent deosebit pe inovare, Liudmila Climoc și echipa sa au oferit clienților români acces la cele mai noi tehnologii și servicii și au permis dezvoltarea unui ecosistem local complex 5G. România a fost prima țară din grupul Orange care a lansat 5G și a deschis două laboratoare 5G în marile orașe din România, care acționează ca hub de inovare pentru comunitatea de cercetare și startup. În același timp, soluțiile Orange ICT contribuie la dezvoltarea proiectelor de anvergură și la avansul tehnologic al companiilor din România. Sub conducerea ei, linia de afaceri digitală a Orange România a fost consolidată, iar YOXO a fost lansat ca o propunere 100% digitală, devenind un brand de dragoste, foarte popular în rândul utilizatorilor de toate vârstele. Datorită concentrării ei pe experiența clienților și oferind calitate premium pentru conectivitate, Orange România este acum rețeaua numărul 1 cu cea mai rapidă rețea 5G fixă și mobilă, consolidându-și poziția de lider pe piață.

copyright © 2024 mesagerul.ro