BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

O nouă etapă a Festivalului George Enescu.

O nouă etapă a Festivalului George Enescu.

BRD Groupe Société Générale se alătură celui mai important eveniment cultural internațional organizat în România, Festivalul Internațional George Enescu, marcând începutul unei noi etape în dezvoltarea festivalului. Se străduiește să democratizeze accesul la muzica clasică și să-l deschidă generației mai tinere. Cunoscută deja ca patron al artelor pe scena culturală românească, BRD își propune să aducă experiențe noi publicului în următorii patru ani, parteneriatul acoperind edițiile din 2023, 2025 și 2027.

„«Muzica exprimă ceea ce nu se poate spune și despre care este imposibil să taci». A spus-o Victor Hugo, care cred că surprinde perfect esența muzicii clasice. Cu toate acestea, cu ocazia acestui anunț „melodios”, va trebui să recurg la cuvinte: începând din acest an, avem onoarea de a fi principalii parteneri ai Festivalului George Enescu, un adevărat fenomen cultural care depășește granițele datorită puterii muzicii clasice. În calitate de patroni ai artelor, BRD și Société Générale au o tradiție de trei decenii, Festivalul Enescu o tradiție de șase decenii, astfel avem experiența de a realiza ceea ce ne-am propus – nu doar de a aduce muzica clasică cât mai multor oameni, pe cât posibil, dar și de a convinge generația tânără să intre în universul său”, a declarat François Bloch, Director General BRD Groupe Société Générale.

„Una dintre valorile fundamentale în care a crezut George Enescu este generozitatea. Am construit ediția din 2023 a Festivalului Enescu în jurul acestei teme a generozității prin muzică, astfel încât parteneriatul cu BRD Groupe Société Générale completează misiunea noastră.

Esența lumii văzută din perspectiva unui copil cred că este cea mai pură. Astfel, cred că este important pentru noi să ne jucăm rolul în a oferi creație artistică publicului larg și mai ales copiilor, motiv pentru care am inițiat o serie de concerte dedicate familiilor și copiilor. Împreună cu BRD vom putea merge mai departe, să ajungem la oameni care nu au mai fost niciodată în contact cu Festivalul Enescu.”, a declarat Maestrul Cristian Măcelaru, Director Artistic al Festivalului George Enescu și Director Muzical al Orchestrei Naționale Franceze.

„Ediția din acest an este marcată de o serie de noi funcții pentru Festivalul Enescu. Intrăm într-o nouă fază sub conducerea Maestrului Măcelaru în calitate de Director Artistic, avem o nouă echipă de conducere la Artexim, organizatorul Festivalului de peste 30 de ani, și, suntem bucuroși să anunțăm astăzi un nou partener principal. Am descoperit o mare deschidere către cultură venită de la BRD și așteptăm cu nerăbdare proiectele pe care le pregătim împreună. Este extrem de important să avem alături de noi pentru următoarele ediții ale Festivalului Enescu un partener cu care împărtășim aceleași valori”, a subliniat Cristina Uruc, manager interimar Artexim.

Parteneriatul a fost anunțat în cadrul unui eveniment care a inclus un dialog între Maestrul Cristian Măcelaru, François Bloch și Cristina Uruc. Cei trei și-au detaliat obiectivele pentru festivalul de anul acesta, care se desfășoară în perioada 27 august - 24 septembrie.

copyright © 2024 mesagerul.ro