Mesagerul.ro

Oficialii ruși în Coreea de Nord pentru a „revitaliza” alianța.

Oficialii ruși în Coreea de Nord pentru a „revitaliza” alianța.

O delegație rusă vizitează Coreea de Nord, a anunțat miercuri presa de stat Phenian, iar această cooperare sporită între cele două este îngrijorătoare pentru Washington și Seul.
Vizita are loc la aproximativ o săptămână după ce secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că legăturile dintre Phenian și Moscova sunt „în creștere și periculoase”, înainte de a îndemna Beijingul – principalul aliat al Coreei de Nord – să controleze țara cu arme nucleare.
Delegația - condusă de ministrul rus al resurselor naturale Alexander Kozlov - a sosit marți în capitala nord-coreeană pentru a discuta despre „cooperarea în domeniile comerțului, economiei, științei și tehnologiei”, potrivit agenției oficiale KCNA.

Marți, a avut loc o recepție la hotelul Koryo din Phenian, în timpul căreia participanții au convenit să „reviveze în continuare relațiile bilaterale în toate domeniile și să le ducă la o etapă superioară”, a detaliat KCNA.
Aliații istorici sunt amândoi supuși sancțiunilor internaționale: Rusia pentru invadarea Ucrainei și Coreea de Nord pentru programele sale de arme nucleare și rachete.

Coreea de Sud a acuzat Phenianul că a furnizat Moscovei peste un milion de obuze de artilerie pentru războiul său împotriva Ucrainei.
Coreea de Nord a beneficiat în schimb de expertiza Rusiei în tehnologia militară prin satelit, un obiectiv major al regimului nord-coreean.
Phenianul are nevoie, de asemenea, de hrană și de ajutor umanitar, pandemia de COVID provocând penurii devastatoare în țară, a declarat Fyodor Tertitskiy, expert în istoria și armata nord-coreeană.

Moscova este „dorită să dezvolte o cooperare de fond în conformitate cu acordurile încheiate la summitul Rusia-RPDC”, a declarat miercuri KCNA, folosind numele oficial al Coreei de Nord.
Agenția de presă de stat a adăugat că o delegație nord-coreeană condusă de ministrul sportului și culturii a plecat în Rusia pentru a se alătura unui forum din orașul rus Perm.
Analiștii spun că ultimele mișcări indică faptul că cele două țări vor să-și sublinieze alianța în creștere, în ciuda criticilor din partea comunității internaționale.

copyright © 2023 mesagerul.ro