Mesagerul.ro

Parohia tulceană Dăeni a avut activități sociale de 2.2 mil. lei, anul trecut.

Parohia tulceană Dăeni a avut activități sociale de 2.2 mil. lei, anul trecut.

Preotul Alexandru Balaban a prezentat miercuri, colegilor din Protopopiatul Babadag, activitatea filantropică pe care a realizat-o anul trecut în Parohia Dăeni.

Ședința lunară a protoieriei a fost prezidată de Episcopul Visarion al Tulcii.

Parohul din Dăeni a susținut în cadrul evenimentului un referat despre tematica omagială a anului 2024 în Patriarhia Română: pastorația și îngrijirea bolnavilor.

Părintele Balaban a subliniat că, la nivel național, populația e îmbătrânită, iar Biserica, prin slujitorii săi, trebuie să caute soluții pentru a veni în sprijinul bătrânilor singuri și neputincioși.

În cadrul referatului, am propus soluții pe care le poate face fiecare parohie și care sunt implementate de noi deja, a relatat preotul pe pagina sa de Facebook. „De 12 ani ne facem datoria cu simț de răspundere”.

„Fiecare parohie trebuie să ofere servicii sociale, preotul să implementeze proiecte pentru comunitate, să învețe să ofere și nu numai să primească și atunci oamenii de bine vor veni alături de el”, consideră clericul.

În anul 2023, Parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva” – Dăeni, în parteneriat cu Asociația „Sfânta Maria – ocrotitoarea celor necăjiți” – Dăeni și cu alte ONG-uri, cu parohii din diaspora și oameni de bine au implementat proiecte pentru semeni la nivel național în valoare de 2.200.350 lei. Deci când se vrea se poate, mai scrie Pr. Alexandru.

Preotul a fost felicitat de Episcopul Tulcii pentru referatul susținut și pentru toată activitatea de la parohie.

Sursa: basilica.ro

copyright © 2024 mesagerul.ro