BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Participarea României la târgul logistic de transport de la München

Participarea României la târgul logistic de transport de la München

32 de companii din România s-au deplasat la München în perioada 9-12 mai 2023 pentru a participa la târgul de transport logistic, principalul eveniment de profil la nivel mondial, care reunește toate părțile interesate. AHK România a susținut participarea României și a organizat un stand comun de opt companii: Cartrans Preda SRL, Devega SRL, Port Bazinul Nou SA, Portul Constanța – Sea Port Administration SA Constanța, Rozoti Prodcom SRL, Systembau S.P.S. SRL, TTS Transport Trade Service SA și WDP – Warehouses De Pauw Romania SRL.

Este un număr mare de expozanți, având în vedere că este al doilea an în care Romaia vine la acest târg. La prima sa participare în 2019, România are șapte expozanți.

Pentru co-CEO al Messe München, Stefan Rummel și Dr. Reinhard Pfeiffer, logistica de transport a ilustrat destul de clar că „industria oferă o mare inspirație în aceste vremuri dificile. Oamenii vor să pună lucrurile în mișcare, să meargă înainte, să abordeze împreună problemele actuale. Ceea ce am văzut și experimentat aici în ceea ce privește ideile și tehnologiile în ultimele patru zile este cu adevărat unic. Pentru a rezuma: nimic nu se întâmplă fără logistică.”

După patru ani, industria aștepta cu nerăbdare logistica de transport în 2023. În cele patru zile de târg, s-a înregistrat cel mai mare număr de expozanți internaționali vreodată: din cei 2.320 de expozanți, 1.390 au venit din străinătate – o cotă record de 60 la sută. comparativ cu ultima ediție. Cu un spațiu expozițional total de 127.000 de metri pătrați (2019: 125.000 de metri pătrați), cele zece hale și sistemul de piste din zona exterioară au fost complet rezervate. Primele zece țări expozante după Germania au fost Olanda, Italia, Belgia, Franța, Austria, China, Turcia, Spania, Polonia și Marea Britanie. Peste 75.000 de vizitatori din peste 120 de țări (2019: 63.893 de vizitatori din 125 de țări) au venit la târgul internațional al industriei pentru logistică, mobilitate, IT și managementul lanțului de aprovizionare la centrul expozițional din München. Ponderea vizitatorilor internaționali a crescut la peste 50% și, prin urmare, a fost mai mare ca niciodată.

Beneficiile individuale pentru companiile participante au inclus oportunități interesante de a întâlni potențiali parteneri de afaceri, de a iniția contacte pentru viitoare colaborări și de a întâlni clienți, alte companii și experți din industrie.

Messe München a reușit încă o dată să reunească cele mai recente tendințe și inovații ale industriei. În special în acest an, sustenabilitatea a fost percepută ca un subiect puternic și pozitiv.

Standul comun al României la acest târg a fost de mare succes, cu perspective bune pentru următoarea ediție, care va avea loc în perioada 2-5 iunie 2025. Pe lângă cele opt companii care au făcut parte din standul comun, au mai venit câteva companii din România: ASG Wind Transport Srl, Atlas Imobiliare S.R.L., Bip mobile, E-P RAIL SRL, Eco Montan Srl, Etamad Grup Sea & Land Transport SRL, Euro Team GB Spedition, Go Transport AM, GP Intermodal, Grampet Group, Grup Feroviar Roman S.A. , Holleman Special Transport & Project Cargo SRL, Railway Vehicle Services Srl, Romfracht SRL, Routier European Transport Srl., Sea Container Shipping & Logistics SRL, SLS Cargo, Time Critical Line SRL, Trans International Sped NCA, WDPUnicom Holding SA, Unicom Oil Terminal Srl, Unicom Tranzit S.A., Wonderfast SRL.

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentantul oficial al economiei germane. Fondată în 2002, AHK România are aproximativ 580 de companii membre și oferă o platformă importantă de networking, schimb de informații și experiență. Prin serviciile pe care le oferă și evenimentele pe care le organizează, AHK România sprijină activ companiile germane care intră pe piața din România, fiind în același timp partener al companiilor românești interesate de piața germană.

De la 1 ianuarie 2020, AHK România operează Centrul de Competență pentru Republica Moldova. Astfel, se dorește să intensifice relațiile de afaceri dintre companiile din România, Republica Moldova și Germania și să contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

copyright © 2024 mesagerul.ro