Mesagerul.ro

Pensionarii salveaza Romania

Pensionarii salveaza Romania

Romanul este lenes, ingamfat si prost. Asta e mantra pe care o auzim de mai bine de 30 de ani. Ca e calcat sistematic in picioare, nu spune nimeni.

Un hei-rup muncitoresc pe baza de voluntariat ne-ar aduce si autostrazi. Profitul? Nu, nu se imparte. E al contractantului. Tu, romane, sa fii recunoscator ca poti cladi viitorul tarii pentru copiii tai. Pune osul la treaba si lasa comentariile!

Lucrările la loturile 2 și 3 ale autostrăzii Sibiu-Pitești ar fi trebuit să înceapă, dar au fost amânate cu câteva luni pentru că executantul lucrării caută muncitori.

Constructorii vor să angajeze peste 2.000 de oameni și pentru că nu au reușit să găsească au cerut ajutorul primarilor de pe traseul autostrăzii.

Mulți bărbați tineri au plecat la oraș sau în străinătate, astfel că s-au interesat de aceste joburi doar persoane de peste 50 de ani.

„Noi am publicat asta în comună, dar prea puțini au venit. Să zicem așa undeva de 15-20 de oameni și ăștia toți de peste 50 de ani", a declarat pentru Știrile ProTV Cristian Alexei Ciobanu, primarul comunei Cepari.

La Perișani, în Vâlcea, mai trăiesc 2.300 de persoane, iar cei care au dorit să se angajeze au fost pensionarii.

„M-ar tenta și paznic și pe motovibrator. Eu mă mulțumesc cu mai puțin”, a declarat Ion Brădeanu, un pensionar de 70 de ani.

De cealaltă parte, tinerii pun condiții și cer salarii ca în străinătate.

„La cheltuiala care e în ziua de azi, trebuie să fie un salariu de 6.000-7.000, că și cu lopata e greu”, a declarat un tânăr.

Dar reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că responsabilii pentru lucrări nu pot da vina pe lipsa muncitorilor pentru întârzieri.

„În momentul în care au venit la licitație, ca și constructori profesioniști, au spus că au și forță de muncă și utilaje. Nu poți să semnezi un contract de aproape un milion de euro și să spui că tu nu ai forță de muncă. Nu ne interesează!”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Preluat si din spotmedia.ro

copyright © 2024 mesagerul.ro