BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Poliția din West Yorkshire: „angajăm doar femei și minoritati”

Poliția din West Yorkshire: „angajăm doar femei și minoritati”

Potențialii recrutați pentru poliția din West Yorkshire sunt refuzați pentru că nu sunt femei sau parte din minorități etnice, a susținut un consilier din Kirklees.


Mark Thompson, (Con, Birstall), a vorbit după ce un bărbat alb care a aplicat pentru un loc de muncă nu a putut să-și înainteze cererea, deoarece nu aparținea unui grup minoritar. Bărbatului i s-a spus că cererea lui va fi reţinută până când recrutarea ofiţerului de poliţie va fi deschisă tuturor.
La ultima ședință completă a consiliului Kirklees, primarul din West Yorkshire, Tracy Brabin, care are responsabilitatea pentru problemele poliției, a auzit preocupările consilierului.


Thompson a citit un e-mail primit de solicitant în care se spunea: „Poliția din West Yorkshire este în prezent subreprezentată de femei și de persoane din mediul minorităților etnice. În conformitate cu Legea egalității din 2010, oferim celor din grupurile subreprezentate oportunitatea de a aplica în orice moment.”


Consilierul a dorit să știe dacă primarul consideră că procesul de obținere a unei diplome pentru a intra în Forță încetinește recrutarea de noi polițiști și dacă e-mailul are legătură cu „rasismul care este implicat în recrutarea de noi ofițeri în acest moment în timp."

Ca răspuns, primarul Brabin a apărat procesul de recrutare al poliției, spunând: „Sunt extrem de mândră că Poliția din West Yorkshire (WYP) a fost din nou desemnată, după standardele Peel, drept excepțională. Această încredere se construiește prin reprezentare.
Suntem, în Marea Britanie, unul dintre cei mai apreciați recrutori pentru oameni de culoare și femei. De asemenea, sunt foarte mândră că avem una dintre cele mai scăzute rate de uzură pentru femei din forța de poliție. Voi continua să susțin acel program."


Problema a fost discutată la o ședință de consiliu la începutul acestui an de același consilier, când s-a spus că procesul de recrutare al poliției a fost „îngreunat” de diversitate și inegalitate. Poliția din West Yorkshire a răspuns la acest comentariu spunând: „[Suntem] angajați să îmbunătățim egalitatea, diversitatea și incluziunea în cadrul organizației”.

copyright © 2024 mesagerul.ro