BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Preşedintele Klaus Iohannis va fi distins de Consiliul Atlantic într-o ceremonie care va avea loc la Washington pe data de 8 mai

Preşedintele Klaus Iohannis va fi distins de Consiliul Atlantic într-o ceremonie care va avea loc la Washington pe data de 8 mai

Consiliul Atlantic va acorda în acest an Distinguished International Leadership Award preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, în recunoaşterea carierei sale remarcabile, a conducerii exemplare a României şi a rolului său de lider transatlantic și european. Ceremonia de decernare a premiilor Consiliului Atlantic din 2024, cunoscută sub numele de "Oscarurile Washingtonului", va avea loc în cadrul unui dineu de gală la Waldorf Astoria, pe 8 mai, în Washington, DC. Stephen J. Hadley, preşedinte al Consiliului Consultativ Internațional al Consiliului Atlantic şi fost consilier pentru securitate națională al SUA, îl va prezenta pe preşedintele Iohannis şi îi va înmâna premiul.

La evenimentul Oscarurilor Washingtonului, alături de preşedintele României, vor fi premiați secretarul Comerțului din SUA, Gina Raimondo, comandantul suprem aliat în Europa (SACEUR) şi comandantul Comandamentului european al SUA, generalul Christopher G. Cavoli, precum și actrița şi producătoarea malaeziană de origine chineză, laureată a premiului Oscar, Michelle Yeoh, ambasadoare a bunăvoinței a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și membră a Comitetului Olimpic Internațional.

Gina Raimondo va fi distinsă pentru serviciul său public remarcabil ca al 40-lea secretar al Comerțului al SUA şi ca prima femeie guvernator a statului Rhode Island, precum şi pentru realizările sale din sectorul privat. Generalul Christopher G. Cavoli va primi distincția în semn de recunoaştere a carierei sale militare de peste 35 de ani în armata SUA, în care a ocupat diverse funcții în Statele Unite, Europa și Asia. Actriței Michelle Yeoh i se recunoaşte talentul și performanța sa istorică ca prima persoană de origine asiatică care a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, precum și angajamentul său în domeniul apărării în calitate de ambasador al bunăvoinței al PNUD și membru al Comitetului Olimpic Internațional.

Gala Distinguished Leadership Awards adună anual o audiență internațională de peste 600 de lideri politici, de afaceri, militari, artistici şi din societatea civilă pentru a sărbători laureații, selectați dintre personalitățile care reprezintă cel mai bine pilonii relațiilor globale.

În trecut, Consiliul Atlantic a acordat premii unor personalități remarcabile precum foştii preşedinți americani George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush şi actualul vicepreşedinte Joe Biden, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, directorii generali ai Fondului Monetar Internațional Kristalina Georgieva și Christine Lagarde, directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului, Ngozi Okonjo-Iweala, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi artişti celebri precum Dua Lipa, Lionel Richie, Bono, Gloria Estefan și Renee Fleming.

Consiliul Atlantic, fondat în 1961, este o organizație non-profit, scutită de impozite, care promovează standarde înalte de integritate personală şi profesională, onestitate în relațiile interne, cu alte organizații, cu oficialii guvernamentali, cu mass-media şi cu publicul.

Din 1996, Consiliul recunoaște lideri internaționali distinşi prin gala sa anuală de premiere.

copyright © 2024 mesagerul.ro