BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Prietenia parlamentară Japonia-România

Prietenia parlamentară Japonia-România

Premierul Ciucă se întâlnește cu șeful Ligii de prietenie parlamentară Japonia-România, Ichiro Aisawa.

Premierul Nicolae Ciuca s-a întâlnit marți, la Palatul Victoria, cu președintele Ligii de prietenie parlamentară Japonia-România, Ichiro Aisawa, cu care a discutat despre modalitățile concrete de colaborare la nivel bilateral în domenii precum energie, infrastructură, cercetare și dezvoltare.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a arătat importanța economică a relațiilor dintre cele două țări, în contextul în care Japonia este cel mai important investitor asiatic din România.

În cadrul dialogului au fost analizate efectele agresiunii militare ruse în Ucraina și necesitatea gestionării situației de securitate din regiune fără a afecta evoluțiile economice.

Premierul Ciucă a prezentat sprijinul acordat Ucrainei, alături de comunitatea internațională, în special refugiaților țării vecine și pentru tranzitul produselor exportate. România își coordonează eforturile în acest context, atât în cadrul Uniunii Europene, cât și al NATO, dar mai ales cu partenerii strategici, subliniază comunicatul.

Ichiro Aisawa a transmis aprecieri pentru ajutorul pe care România l-a acordat refugiaților ucraineni, atât în ceea ce privește educația copiilor, cât și locurile de muncă oferite acestora.

copyright © 2024 mesagerul.ro