BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Primul proces NFT pentru tranzacționare a informațiilor privilegiate

Primul proces NFT pentru tranzacționare a informațiilor privilegiate

Primul proces NFT pentru tranzacționare a informațiilor privilegiate are ca rezultat un verdict de vinovăție pentru fostul manager OpenSea.

Fostul manager de produse OpenSea, Nathaniel Chastain, a fost găsit vinovat de fraudă electronică și spălare de bani în primul proces de tranzacționare a informațiilor privilegiate care implică jetoane nefungibile (NFT).
Un tribunal federal din Manhattan, New York a pronunțat verdictul miercuri, după un proces de o săptămână și două zile de deliberări, a informat Bloomberg joi.
Chastain a fost acuzat că a folosit informații confidențiale pentru a obține profit de mii de dolari cumpărând NFT-uri chiar înainte de listarea lor pe pagina de pornire a OpenSea, unde ulterior prețurile lor creștea imediat.

Odată ce prețurile creșteau, Chastain vindea apoi NFT-urile cu profit, încălcându-și datoria de a păstra informațiile confidențiale.

Guvernul a susținut că Chastain a făcut profit de peste 57.000 de dolari din acțiunile sale ilicite.

Spre deosebire de majoritatea cazurilor tradiționale de tranzacționare a informațiilor privilegiate, procurorii l-au acuzat pe Chastain de fraudă electronică, nu de fraudă cu acțiuni. Asta pentru că guvernul SUA nu a hotărât încă dacă NFT-urile sunt clasificate legal ca valori de acțiuni.

copyright © 2024 mesagerul.ro