BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Rate de schimb, Sfaturi pentru investiții.

Rate de schimb, Sfaturi pentru investiții.

Planificați o călătorie în România sau doriți să investiți în țară? Un aspect crucial de luat în considerare este moneda românească. România folosește ca monedă oficială leul românesc (RON – din noua monedă românească), ceea ce poate deruta călătorii obișnuiți cu euro, dolari sau alte valute mai comune.

În acest articol, vom acoperi tot ce trebuie să știți despre moneda României, inclusiv ratele de schimb, unde să faceți schimb de bani și sfaturi pentru utilizarea numerarului în timpul călătoriei în România. Deci, fie că plănuiți o excursie în București, Transilvania sau orice altă parte a României, citiți mai departe pentru a afla mai multe despre leul românesc – RON.

Ce este moneda romaneasca?

Înainte de a deveni membră a Uniunii Europene, România a trecut la 1 iulie 2005 la „moneda grea” sau noua monedă – RON. Fostii 10.000 de lei au devenit 1 RON, decizia cu cel mai important impact economic asupra tarii.

Moneda oficială a României este leul românesc (RON), împărțit în 100 de bani. Leu înseamnă Leu în română, dar nu are nicio legătură cu acest animal splendid.

Când călătoriți în România, este esențial să vă familiarizați și să știți cursurile de schimb curente pentru a înțelege valoarea acestor bani străini. Din 5 mai 2023, cursul de schimb este de aproximativ 5 RON la EUR. Cursul de schimb a fost relativ stabil de ceva vreme.

Cât valorează un leu românesc în valută?

Astăzi, 1 USD valorează aproximativ 4,47 RON, în timp ce 1 EUR valorează aproximativ 5 RON. Cursul de schimb fluctuează zilnic, așa că este esențială verificarea cursului curent înainte de a schimba orice monedă. Pe lângă dolari americani, leul românesc poate fi schimbat și cu euro, lire sterline și alte valute străine importante.

Cea mai bună opțiune pentru călători pentru a verifica clasamentul oficial al monedelor este să acceseze site-ul BNR – Băncii Naționale a României, unde sunt afișate ratele oficiale. O altă platformă recomandată care te ajută să cunoști cursul oficial este cursbnr.ro. Vă ajută să știți automat cât valorează moneda dvs. străină în bani locali.

Este important să rețineți că unele case de schimb valutar pot percepe o taxă de comision pentru schimbul de bani, așa că este esențial să faceți cumpărături pentru cele mai bune rate. Când călătoriți în România, este de asemenea înțelept să aveți și numerar și carduri de credit, deoarece nu toți comercianții pot accepta carduri. De asemenea, este important să vă informați banca și companiile de card de credit despre planurile dvs. de călătorie pentru a evita orice probleme legate de tranzacțiile internaționale.

copyright © 2024 mesagerul.ro