Mesagerul.ro

RCS Messaging ar putea ucide în sfârșit SMS-urile

RCS Messaging ar putea ucide în sfârșit SMS-urile

Angajamentul Apple de a sprijini RCS Messaging ar putea ucide în sfârșit SMS-urile Suportul de la Apple pentru standardul de mesagerie utilizat pe scară largă va face mai ușor pentru telefoanele Android să partajeze mesaje cu iPhone-uri, renunțând în același timp la vechiul și defectuos standard SMS.

Apple a declarat că va adăuga suport pentru standardul de mesagerie RCS la iPhone. Site-ul web 9to5Mac a dat vestea că Apple va lansa o actualizare de software cândva anul viitor, care va aduce suport pentru iOS pentru standardul de mesagerie, care este deja utilizat pe scară largă de telefoanele Android. RCS, sau Rich Communications Standard, este un serviciu de mesagerie care este un pas înainte de standardele de mesagerie SMS și MMS pe care smartphone-urile le-au folosit de când au sosit prima dată.

RCS poate face mai mult decât SMS și MMS: permite utilizatorilor să partajeze fotografii și videoclipuri la rezoluție mai mare între dispozitivele lor; acceptă bonuri de citire; și există mai multe lucruri distractive, cum ar fi capacitatea de a introduce cu ușurință emoji și GIF-uri într-o conversație. De asemenea, adaugă straturi suplimentare de securitate de care le lipsesc standardele mai vechi de mesagerie. Apple a evitat RCS în favoarea propriei sale platforme iMessage, rezultând într-un strat de incompatibilitate de care oricine are un telefon Android – sau orice utilizator de iPhone care trimite în mod regulat mesaje text persoanelor cu telefoane Android.

copyright © 2023 mesagerul.ro