BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Reacția Jandarmeriei București la acuzațiile de comportament abuziv la marșul de solidaritate cu Palestina

Reacția Jandarmeriei București la acuzațiile de comportament abuziv la marșul de solidaritate cu Palestina

Astăzi, 20 mai, Jandarmeria București a emis un punct de vedere referitor la acuzațiile apărute în presă, conform cărora jandarmii ar fi manifestat un comportament abuziv în timpul protestului de solidaritate cu Palestina, desfășurat sâmbătă. În comunicatul oficial, Jandarmeria a precizat că mai mulți participanți aveau asupra lor substanțe interzise.

„În timpul desfășurării unei adunări publice în Piața Victoriei, o femeie a fost depistată de jandarmi având asupra sa substanțe interzise. Aceasta a refuzat să coopereze cu forțele de ordine și s-a opus procedurilor de identificare și conducerii la secția de poliție, fapt pentru care a fost imobilizată. Simultan, un bărbat a intervenit pentru a sprijini rezistența opusă de femeie și pentru a împiedica jandarmii să-și îndeplinească atribuțiile, motiv pentru care a fost legitimat și asupra sa au fost găsite, de asemenea, substanțe interzise. De asemenea, la începutul adunării publice din zona Pieței Universității, un alt bărbat a fost depistat având asupra sa substanțe interzise,” a declarat Iacob Alexandru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Cele trei persoane au fost conduse la secția de poliție pentru întocmirea documentelor necesare sesizării organelor de urmărire penală.

copyright © 2024 mesagerul.ro