BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Reguli pentru Cripto!

Reguli pentru Cripto!


Statele Uniunii Europene au dat marți semne finale pentru un prim set cuprinzător de reguli pentru a reglementa criptoactivele, punând presiune asupra unor țări precum Marea Britanie și Statele Unite pentru a face la fel.

Se așteaptă ca regulile să fie implementate din 2024.

Reglementarea cripto a devenit mai urgentă pentru autoritățile de reglementare după prăbușirea schimbului criptografic FTX.

„Evenimentele recente au confirmat nevoia urgentă de a impune reguli care să protejeze mai bine europenii care au investit în aceste active și să prevină utilizarea abuzivă a industriei cripto în scopuri de spălare a banilor și finanțare a terorismului”, a declarat Elisabeth Svantesson, ministrul de finanțe pentru Suedia care deține președinția UE.

Regulile impun firmelor care doresc să emită, să comercializeze și să protejeze criptoactive, active tokenizate și monede stabile în blocul celor 27 de țări să obțină o licență.

Miniștrii au luat măsuri pentru a combate evaziunea fiscală și utilizarea transferurilor de criptoactive pentru spălarea banilor, făcând tranzacțiile mai ușor de urmărit.

Aceștia au convenit asupra unei cerințe ca, din ianuarie 2026, furnizorii de servicii să obțină numele expeditorilor și beneficiarilor în criptoactive, indiferent de suma transferată.

A existat, de asemenea, un acord cu privire la modificarea regulilor privind modul în care țările membre cooperează între ele în materie de impozitare pentru a acoperi tranzacțiile cu criptoactive și privind schimbul de informații privind deciziile fiscale anticipate pentru persoanele cele mai bogate.

Firmele cripto spun că doresc certitudine în reglementare, punând presiune asupra țărilor să copieze regulile UE și asupra autorităților de reglementare să vină cu norme globale pentru o activitate transfrontalieră.

Marea Britanie a evidențiat o abordare în etape, începând cu monedele stabile și extinzându-se mai târziu la criptoactive fără suport, dar nu există un calendar ferm.

Statele Unite s-au concentrat pe utilizarea regulilor de valori mobiliare existente pentru acțiunile de aplicare a legii în sector, în timp ce decide dacă să introducă noi reguli personalizate și cine le va aplica.

Hester Peirce, unul dintre comisarii de la CFTC din SUA, a declarat săptămâna trecută că o serie de autorități federale de stat încearcă să-și dea seama ce rol de supraveghere ar putea juca în sectorul cripto.

copyright © 2024 mesagerul.ro