BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Retragerea mercenarilor

Retragerea mercenarilor

Rusia-Ucraina: grupul de mercenari ruși anunță retragerea din Bakhmut.

La mai bine de un an după ce președintele rus Vladimir Putin a lansat o invazie pe scară largă Ucrainei pe 24 februarie 2022, țările luptă pentru controlul zonelor din estul și sudul Ucrainei.
Forțele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pregătesc o contraofensivă de primăvară, dar Putin pare să se pregătească pentru un război lung și sângeros.

Grupul de mercenari Wagner din Rusia a declarat că se va retrage din Bakhmut din cauza lipsei grave de muniții, potrivit Evgheni Prigojin, liderul grupului. El a spus că forțele sale se vor retrage pe 10 mai, dând vina pe ministerul rus al apărării pentru retragere.

Wagner a jucat luni de zile un rol crucial în luptele pentru Bakhmut, înregistrând victime uriașe. Anunțul și sugestia unor lupte interioare acerbe în cadrul forțelor militare ale Rusiei semnalează diviziune și dezorganizare, în timp ce Rusia se pregătește pentru o contraofensivă ucraineană majoră.

Prigojin a spus că a luat decizia ca răzbunare împotriva conducerii militare a Rusiei, pe care a acuzat-o că a lipsit în mod deliberat trupele sale de muniție, deoarece sunt geloase pe succesul lui Wagner.

copyright © 2024 mesagerul.ro