Mesagerul.ro

Revolutia 1989 - Mai bine de 30 ani de democratie

Revolutia 1989 - Mai bine de 30 ani de democratie

Revolutia 1989 - Mai bine de 30 ani de democratie

Dupa cate observ, in ceea ce se numeste activitatea de zi cu zi, este tot mai greu sa gandesti si asta pentru ca 'ai treaba' sau 'esti ocupat' ori 'tre sa plec' si 'vorbim'. Dar de fapt rareori se intampla sa stai de vorba.

Subiecte multe, si pe langa bani si distractii, au loc ce-a facut ala si aia, dezbateri ce au loc la TV cu firestile emisiuni dedicate prostiei si pentru multi, exagerat de multi, cercul se inchide.

Mai sunt 'cercuri' care au renuntat la TV si asta se pare ca le-a priit mai bine decat a altora 30 mici si 5 litri de bere la pet.

Altii au renuntat la politica pentru ca si-au dat seama ca exista un pattern in toate si acel pattern sunt banii. Dreapta, stanga nu pot fi decat pozitionari in jurul mesei de poker in casinoul politicii.

N-am idee cati au renuntat la ratiune, dar e clar ca s-a intamplat asta prin martorii ce se pot observa in locurile in care lumea se intalneste cel mai des, cumparaturi, piata, mall, food.

...

Sunteti liberi sa completati pe linia punctata...

...

Cei mai multi au renuntat la bun simt. Si ma gandesc ca cel mai repede poti renunta la ceva de care te poti lipsi fara sa te afecteze. Sigur ca odata cu asta se renunta si la loialitate, patriotism, onoare, prietenie, dragoste, respect, etc.

Pe cale de consecinta logica se pare ca democratia ne lipseste de aceste lucruri, de vreme ce ele existau in 1989 mai mult decat exista astazi.

Este evident ca vectorul viitor are doar o singura directie si la fel de adevarat este ca directia de deplasare este haotica.

Asta defineste destul de clar evolutia cat si castigul celor mai bine de 30 ani.

Daca ne-am opri macar cat sa realizam acest lucru, tot ar fi bine. Dar cum sa te opresti atunci cand mergi cu masina si ai rezervorul plin?

Avem astfel egalitatea: un rezervor = o generatie

Prea mult pentru a corecta ceea ce ar fi de corectat. Si din cate am observat, este din plin.

copyright © 2020 mesagerul.ro