BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

România și antisemitismul

România și antisemitismul

Coordonator al Comisiei Europene pentru combaterea antisemitismului: România, primul stat membru care a elaborat strategia națională pentru 2021-2023

Coordonatorul Comisiei Europene pentru combaterea antisemitismului și încurajarea vieții evreiești, Katharina von Schnurbein, a declarat că România a fost primul stat membru care a elaborat o strategie națională de prevenire și combatere a antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură pentru perioada 2021-2023.

Anunțul a fost făcut la Palatul Guvernamental Victoria, la începutul celei de-a patra întâlniri a Grupului de Lucru pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene de combatere a antisemitismului și de promovare a vieții evreiești. Evenimentul este organizat de Guvernul României în cooperare cu Comisia Europeană și cu sprijinul Federației Comunităților Evreiești din România.

„În cadrul acestei strategii avem peste 100 de inițiative în care dorim să ne asigurăm că publicul larg înțelege problemele și pericolele antisemitismului și dorim să oferim modalități eficiente de a ne asigura că memoria Holocaustului este păstrată și că viața evreiască din Europa poate continuă să înflorească. Scopul final este ca evreii să poată continua să se deplaseze în toate statele membre UE și în țările în care trăiesc, să se manifeste în conformitate cu tradițiile lor religioase, fără a fi nevoiți să-și facă griji pentru propria lor siguranță. Aceste elemente sunt armonizate cu strategiile europene și naționale”, a spus ea.

copyright © 2024 mesagerul.ro