BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Românii ar putea să călătorească în Turcia fără a avea nevoie de pașaport, doar cu cartea de identitate

Românii ar putea să călătorească în Turcia fără a avea nevoie de pașaport, doar cu cartea de identitate

Implementarea acestei măsuri de eliminare a necesității pașaportului pentru românii care călătoresc în Turcia ar aduce multiple avantaje, simplificând procesul de verificare a documentelor și reducând formalitățile necesare pentru deplasare. Această schimbare ar facilita considerabil călătoriile între cele două țări, contribuind la o mobilitate crescută și la o cooperare bilaterală mai eficientă.

Pentru turiști, aceasta ar însemna o simplificare majoră a pregătirilor de călătorie, eliminând necesitatea obținerii și actualizării pașaportului. Oamenii de afaceri ar beneficia, de asemenea, de pe urma acestei măsuri, deoarece ar putea să se deplaseze mai ușor pentru întâlniri și negocieri, sporind astfel schimburile comerciale și colaborările economice. În ansamblu, această schimbare este de așteptat să stimuleze turismul și să consolideze relațiile economice și culturale dintre România și Turcia.

Adoptarea acestei măsuri ar alinia Turcia la alte țări din regiune care au implementat politici similare, facilitând accesul cetățenilor români pe baza cărții de identitate. Cu toate acestea, este esențial ca românii care intenționează să călătorească în Turcia să se informeze în prealabil despre noile reglementări și să se asigure că documentele lor de identitate sunt valabile și conforme cu cerințele turcești.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării legăturilor dintre cele două națiuni și promovării unui climat de încredere și cooperare regională.

Premierul Marcel Ciolacu, aflat astăzi într-o vizită oficială la Ankara, ar putea conveni cu președintele Recep Tayyip Erdoğan asupra posibilității ca românii să călătorească în Turcia doar cu cartea de identitate. Premierul Ciolacu este însoțit de o delegație importantă de miniștri, având în vedere că vor fi semnate o serie de acorduri și va avea loc o ședință comună a guvernelor celor două țări.

Vizita oficială a premierului Ciolacu în Turcia va începe la prânz, cu depunerea unei coroane de flori la mausoleul dedicat președintelui fondator al Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk. Ulterior, premierul român va fi primit de președintele Erdoğan la Palatul prezidențial pentru o întrevedere tête-à-tête.

Conform unor surse guvernamentale, discuțiile dintre cei doi lideri ar putea include și subiectul posibilității ca românii să călătorească în Turcia fără pașaport, folosind doar cartea de identitate, similar cu practica din țările Uniunii Europene.

După întâlnirea bilaterală, va avea loc ședința comună a guvernelor României și Turciei. Premierul Marcel Ciolacu dorește să folosească viitoarele proiecte în domenii precum energie, transporturi, agricultură, industrie agroalimentară și apărare pentru a crește schimburile comerciale bilaterale la 15 miliarde de dolari. Anul trecut, comerțul bilateral a depășit 10 miliarde de dolari, Turcia fiind principalul partener economic al României din afara Uniunii Europene.

În aceeași zi, miniștrii care îl însoțesc pe premierul Ciolacu vor semna cu omologii lor turci o serie de acorduri și memorandumuri de înțelegere privind cooperarea sectorială în diverse domenii, inclusiv securitatea socială, IMM-urile, turismul și urbanismul. După-amiază, Marcel Ciolacu și Recep Tayyip Erdoğan vor susține declarații de presă comune, prezentând rezultatele discuțiilor și detalii despre acordurile semnate.

Această vizită oficială și semnarea acestor acorduri reprezintă un pas important în întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Turcia, creând noi oportunități pentru cooperare economică, culturală și politică. Dialogul deschis și colaborarea strânsă între guvernele celor două țări sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor comune și pentru promovarea unui parteneriat durabil și prosper.

copyright © 2024 mesagerul.ro