BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Românul Flavius Biea - campion mondial IBA

Românul Flavius Biea - campion mondial IBA

Românul Flavius Biea a câștigat centura liberă de campion mondial IBA (International Boxing Association) la categoria mijlocie.

Boxerul român Flavius Biea a câștigat centura vacantă de Campion Mondial IBA la categoria mijlocie. Biea l-a învins vineri seară pe argentinianul Juan Jose Velasco într-un meci de 12 reprize într-o gală profesionistă găzduită de Sala Polivalentă din Mioveni.

Biea a ajuns la 22 de victorii (10 KO) și are o singură înfrângere (KO), fiind campion WBA Continental, de patru ori campion IBA Intercontinental și campion WBC Continental Latin Silver.

Supranumit „The People’s Champ”, Biea este al cincilea boxer român care câștigă un campionat mondial la orice categorie. Înaintea lui, au mai fost și alți titani, precum Leonard Doroftei, Lucian Bute, Adrian Diaconu și Mihai Leu.

Deși a fost dominat de Velasco, care a lovit mai clar și a dat dovadă de mai multă viteză, Biea a fost văzut câștigător de doi dintre arbitrii (115-112 și 116-112), în timp ce al treilea l-a creditat pe Velasco cu victoria (115-112). Flavius Biea este al 5-lea boxer român care a devenit campion mondial profesionist, iar restul este istorie.

copyright © 2024 mesagerul.ro