BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Rusia acuză Ucraina de atacul cu drone împotriva lui Putin.

Rusia acuză Ucraina de atacul cu drone împotriva lui Putin.

Moscova acuză Ucraina că a încercat să-l asasineze pe președintele rus Vladimir Putin într-un atac dejucat cu drone asupra Kremlinului, miercuri.
Forțele de securitate ruse au doborât cele două drone, Putin neaflându-se la acel moment în complexul fortificat, potrivit presei de stat ruse, iar administrația prezidențială a declarat că nu au fost victime sau daune materiale grave.
Imaginile verificate de New York Times arată una dintre drone explodând deasupra Senatului Kremlinului, unde se află biroul executiv al președintelui. Rusia a numit incidentul „un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui” și a spus că Moscova „își rezervă dreptul de a lua măsuri de represalii acolo unde și când consideră de cuviință”.

Oficialii americani au spus că „orice s-a întâmplat, nu a existat nicio avertizare avansată”, dar că analiștii guvernamentali americani cercetează acum datele inclusiv interceptări și imagini din satelit, pentru mai multe informații despre incident. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că nu a putut confirma niciunul dintre rapoarte până acum.

copyright © 2024 mesagerul.ro