Mesagerul.ro

Sars-cov-2 ne arata greselile din care ar trebui sa invatam

Sars-cov-2 ne arata greselile din care ar trebui sa invatam

Sars-cov-2 ne arata greselile din care ar trebui sa invatam

Intervalul de timp in care a trebuit sa stam in case si sa purtam masti ne arata cat de slaba este omenirea in fata stiintei.

Mai mult decat asta, acum cateva luni plecacam prin spatiu, lansam rachete care sa ne spuna viitorul internetului, spulberam si calcam in picioare stiinta cu ironia noastra de pamanteni.

Romania nu intra in calcule pentru ca cercetarea este aproape nula, de cea medicala nici pomeneala.

Astfel un mic dar simpatic virus a demonstrat ca cei ce-au cercetat au consumat banii de pomana, ca doctoratele se dau pe spagi si creierele sunt din ce in ce mai cufundate in bani decat in stiinta.

Romania este intr-o situatie catastrofala, pentru ca sta cu mana intinsa sa primeasca firimituri de la altii care inca nu inteleg ce se intampla!

Asta pentru ca nu mai are minti si nu mai are cercetare iar doctorii facuti peste noapte n-or sa vina cu nimic pentru ca in afara ca s-au bucurat sa primeasca bani de la stat si titlul de 'phd' habar n-au sa gandeasca, sa identifice o problema...

Ce este de facut?

Un centru ce cercetare in care sa lucreze matematicieni, virusologi, informaticieni, centru care ar fi trebuit sa existe de multa vreme dar este absolut necesar pentru si mai ales ce va urma.

Oamenii care au idei sa fie captati in programe adevarate de lucru, programe conduse de oameni care inca stiu sa faca cercetare nu sa jurizeze aplicatii facute ca sa nimic pe lume dar premiate de banci si corporate doar ca sa dea bine la public.

Modificarea invatamantului astfel incat sa dezvolte creiere si nu elevi ai caror parinti se plang ca e grea cartea.

Nu ne putem apara la nesfarsit de sars, in ipoteza ca ce se imtampla acum este o 'aparare'.

Si cei care acum sunt la adapost si care au alte solutii in caz de urgenta, ar trebui sa-si faca griji si sa inceapa sa rejudece problema.

Concluzia este fara doar si poate una singura: Nu vorbele ci stiinta si mintile destepte ne vor gasi solutia, daca aceasta solutie exista.

Asa ca ar trebui sa incepeti sa faceti ce trebuie facut, daca nu pentru cetatenii Romaniei, macar pentru voi, cei care decideti incotro Romania.

copyright © 2020 mesagerul.ro