BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

Schimbare de sex mai rapidă

Schimbare de sex mai rapidă

Guvernul german a prezentat marți o propunere de lege care va facilita schimbarea legală a numelui și a sexului. Legea ar pune capăt regulilor vechi de zeci de ani care necesită evaluări ale experților și autorizarea unei instanțe.

În conformitate cu planificata „lege a autodeterminarii”, adulții ar putea să-și schimbe prenumele și sexul legal la oficiile registrului fără alte formalități.

„Am făcut un alt mare pas înainte cu actul de autodeterminare și cu acesta, de asemenea, în protecția împotriva discriminării și a drepturilor persoanelor transgender, intersexuale și non-binare”, a declarat ministrul german al familiilor Lisa Paus.

„Astfel putem reda o parte din demnitate celor care au fost privați de ea de zeci de ani.”

„Legea transsexuală” existentă, care a intrat în vigoare în 1981, cere oamenilor să obțină evaluări de la doi experți a căror pregătire și experiență îi fac „suficient de familiarizați cu problemele specifice ale transsexualismului”.

Ei ar cere apoi o decizie judecătorească pentru a schimba genul pe documentele oficiale.

Instanța supremă a Germaniei a anulat alte prevederi care impuneau persoanelor transgender să divorțeze, să fie sterilizate și să fie supuse unei intervenții chirurgicale de tranziție de gen.

„Persoanele transgender au fost afectate de discriminare și tratament nedemn de mult prea mult timp – vom lăsa în sfârșit această condiție în urmă”, a declarat ministrul justiției din Germania, Marco Buschmann.

Noua propunere guvernamentală declară că, pentru copiii cu vârsta sub 14 ani, tutorii legali trebuie să depună declarația de schimbare, în timp ce adolescenții cu vârsta de 14 ani și mai mult ar trebui să poată depune ei înșiși declarația de schimbare - dar ar trebui să includă sprijinul tutorilor lor. .

În Scoția, prim-ministrul Humza Yousaf a declarat luna trecută că va contesta guvernul britanic cu privire la decizia sa de a bloca o lege care facilitează schimbarea sexului pe documentele oficiale.

Adoptarea proiectului de lege a Scoției în decembrie a fost salutată de activiștii pentru drepturile transgenderilor, dar a fost respinsă de guvernul britanic, care a susținut că ar putea submina legislația privind egalitatea la nivelul întregii Marii Britanii, care garantează femeilor și fetelor accesul la spații pentru un singur sex, cum ar fi vestiare și adăposturi.

Proiectul de lege ar permite persoanelor cu vârsta de 16 ani sau mai mult din Scoția să schimbe denumirea de gen pe documentele de identitate prin autodeclarare, eliminând necesitatea unui diagnostic medical de disforie de gen.

De asemenea, ar accelera recunoașterea legală a schimbării de la doi ani la trei luni pentru adulți și la șase luni pentru persoanele cu vârsta de 16 și 17 ani.

Spania a adoptat o lege la începutul acestui an care permite persoanelor de peste 16 ani să-și schimbe sexul înregistrat legal fără nicio supraveghere medicală.

Minorii cu vârsta cuprinsă între 12 și 13 ani au nevoie de autorizația judecătorului pentru a se schimba, în timp ce cei cu vârsta de 14 și 16 ani trebuie să fie însoțiți de părinții sau de tutorele lor legal.

Marți, Curtea Constituțională a Spaniei a anunțat că va lua în considerare o contestație juridică depusă de partidul de extremă dreapta Vox împotriva noii legi.

copyright © 2024 mesagerul.ro